Facebook krikt vermogen van Mark Zuckerberg op tot 33,3 miljard dollar

© reuters

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, is dankzij de sterke prestaties van zijn bedrijf rijker geworden dan de oprichters van Google. Dat berekende het persagentschap Bloomberg.

Het Facebook-aandeel is de afgelopen twaalf maanden 183 procent hoger gesprongen – de grootste rally in de Standard &Poor’s500 Index – berekende Bloomberg.

Die opmerkelijke klim – een gevolg van de prima resultaten van het bedrijf – legt de 30-jarige topman Zuckerberg als grootste aandeelhouder van Facebook geen windeieren, zo blijkt.

Bloomberg, die een lijst van miljardairs bijhoudt, berekende dat het vermogen van Zuckerberg met 1,6 miljard dollar is toegenomen tot 33,3 miljard dollar (24,7 miljard euro). Daarmee wordt de oprichter van Facebook rijker dan de oprichters van Google. Zuckerberg staat nu op de zestiende plaats, voor Sergey Brin en Larry Page, die op 17 en 18 staan.

“Hij is nog maar net op dreef,” zei David Kirkpatrick, auteur van ‘The Facebook Effect’ in een telefonische reactie aan het persagentschap. “Zuckerberg wordt een van de rijkste mensen op de planeet,” voegde hij eraan toe.

Voorlopig blijft Bill Gates, topman van Microsoft, met een vermogen dat geraamd wordt op 84,7 miljard dollar (63 miljard euro), de rijkste persoon ter wereld. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content