De tewerkstellingscel bestaat uit een samenwerkingsverband tussen het bedrijf, de vakbonden, outplacementkantoren, het sectorfonds en de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst (VDAB). De tewerkstellingscel werd opgericht om de ontslagen werknemers te informeren over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De fabriek van GM Europe in Antwerpen zou eind 2010 de deuren sluiten. Op 30 juni ll. hebben ongeveer 1.250 personeelsleden hun laatste werkdag bij de autobouwer gepresteerd. Die ex-werknemers kunnen vandaag al een beroep doen op de tewerkstellingscel: 1.248 hebben zich daarvoor al ingeschreven. De VDAB zorgt ervoor dat ze hun cv ter beschikking kunnen stellen van geïnteresseerde werkgevers. Bovendien ontvangen ze vacatures of kunnen ze zich inschrijven voor opleidingen. Op de VDAB-website komt een aparte selectie van bedrijven die aangeven geïnteresseerd te zijn in ontslagen GM-personeel.

In de loop van juli en augustus nodigt de arbeidsbemiddelingsdienst alle werknemers uit voor een persoonlijk gesprek. Bijna alle ontslagen medewerkers schreven zich al in voor outplacementbegeleiding. De outplacementkantoren, die instaan voor de eigenlijke begeleiding naar ander werk, zijn Ascento (voor arbeiders jonger dan 45 jaar), Galilei (voor arbeiders ouder dan 45 jaar), Vibam (bedienden) en SBS (bedienden).

De tewerkstellingscel bestaat uit een samenwerkingsverband tussen het bedrijf, de vakbonden, outplacementkantoren, het sectorfonds en de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst (VDAB). De tewerkstellingscel werd opgericht om de ontslagen werknemers te informeren over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. De fabriek van GM Europe in Antwerpen zou eind 2010 de deuren sluiten. Op 30 juni ll. hebben ongeveer 1.250 personeelsleden hun laatste werkdag bij de autobouwer gepresteerd. Die ex-werknemers kunnen vandaag al een beroep doen op de tewerkstellingscel: 1.248 hebben zich daarvoor al ingeschreven. De VDAB zorgt ervoor dat ze hun cv ter beschikking kunnen stellen van geïnteresseerde werkgevers. Bovendien ontvangen ze vacatures of kunnen ze zich inschrijven voor opleidingen. Op de VDAB-website komt een aparte selectie van bedrijven die aangeven geïnteresseerd te zijn in ontslagen GM-personeel. In de loop van juli en augustus nodigt de arbeidsbemiddelingsdienst alle werknemers uit voor een persoonlijk gesprek. Bijna alle ontslagen medewerkers schreven zich al in voor outplacementbegeleiding. De outplacementkantoren, die instaan voor de eigenlijke begeleiding naar ander werk, zijn Ascento (voor arbeiders jonger dan 45 jaar), Galilei (voor arbeiders ouder dan 45 jaar), Vibam (bedienden) en SBS (bedienden).