Kerviel wordt veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief, en moet de gedupeerde bank bovendien een schadevergoeding van 4,9 miljard euro betalen. Het openbaar ministerie had vier jaar cel gevorderd. Zijn verdediging pleitte de vrijspraak, omdat de bank volgens de advocaat van Kerviel mee verantwoordelijkheid is voor het speculeren van haar traders.

Dominique Pauthe, voorzitter van de correctionele rechtbank, verklaarde dinsdag dat "uit de elementen die door de verdediging aangebracht werden, niet af te leiden valt dat Société Générale kennis had van de frauduleuze activiteiten van Jérôme Kerviel".

De 33-jarige Kerviel wordt behalve van misbruik van vertrouwen ook beschuldigd van schriftvervalsing, het gebruik van valse stukken en het op frauduleuze wijze ingeven van gegevens in een informaticasysteem.

Kerviel van zijn kant verklaarde voor de aanvang van het proces het niet eens te zijn met de beschuldigingen. Hij benadrukte daarbij dat zijn meerderen wel degelijk op de hoogte waren van zijn riskante manoeuvres op de markten. Volgens de trader zouden de banken hem geen strobreed in de weg hebben gelegd, omdat ze financieel voordeel uit zijn manoeuvres konden puren.

Het proces tegen de malafide trader liep van 8 tot 25 juni 2010.

Kerviel wordt veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief, en moet de gedupeerde bank bovendien een schadevergoeding van 4,9 miljard euro betalen. Het openbaar ministerie had vier jaar cel gevorderd. Zijn verdediging pleitte de vrijspraak, omdat de bank volgens de advocaat van Kerviel mee verantwoordelijkheid is voor het speculeren van haar traders.Dominique Pauthe, voorzitter van de correctionele rechtbank, verklaarde dinsdag dat "uit de elementen die door de verdediging aangebracht werden, niet af te leiden valt dat Société Générale kennis had van de frauduleuze activiteiten van Jérôme Kerviel".De 33-jarige Kerviel wordt behalve van misbruik van vertrouwen ook beschuldigd van schriftvervalsing, het gebruik van valse stukken en het op frauduleuze wijze ingeven van gegevens in een informaticasysteem. Kerviel van zijn kant verklaarde voor de aanvang van het proces het niet eens te zijn met de beschuldigingen. Hij benadrukte daarbij dat zijn meerderen wel degelijk op de hoogte waren van zijn riskante manoeuvres op de markten. Volgens de trader zouden de banken hem geen strobreed in de weg hebben gelegd, omdat ze financieel voordeel uit zijn manoeuvres konden puren. Het proces tegen de malafide trader liep van 8 tot 25 juni 2010.