Johan Vanneste vertrok in december bij het voormalige VLM Airlines (vandaag CityJet), de regionale dochter van de combinatie Air France KLM. De sabbatperiode duurde niet lang.

Sinds 1 april is hij chief operating officer van TNT Airways, de luchtvaartmaatschappij in Luik-Bierset. Hij rapporteert er aan gedelegeerd bestuurder Niky Terzakis. Johan Vanneste leidt een vloot van 47 toestellen, die zowel vracht als passagiers vervoeren.

De vijftiger is een bekende naam in de Belgische luchtvaart. Hij bekleedde voordien topfuncties bij onder meer Air Belgium en Brussels Airlines. In Luik leidt Vanneste een ploeg met 450 mensen. Zijn commerciële directeur is Monique Lebersorg, die voordien dezelfde functie bekleedde bij de verdwenen chartermaatschappij Sobelair.

Be.L./W.R.

Johan Vanneste vertrok in december bij het voormalige VLM Airlines (vandaag CityJet), de regionale dochter van de combinatie Air France KLM. De sabbatperiode duurde niet lang. Sinds 1 april is hij chief operating officer van TNT Airways, de luchtvaartmaatschappij in Luik-Bierset. Hij rapporteert er aan gedelegeerd bestuurder Niky Terzakis. Johan Vanneste leidt een vloot van 47 toestellen, die zowel vracht als passagiers vervoeren. De vijftiger is een bekende naam in de Belgische luchtvaart. Hij bekleedde voordien topfuncties bij onder meer Air Belgium en Brussels Airlines. In Luik leidt Vanneste een ploeg met 450 mensen. Zijn commerciële directeur is Monique Lebersorg, die voordien dezelfde functie bekleedde bij de verdwenen chartermaatschappij Sobelair. Be.L./W.R.