Cook trad in 1980 in dienst bij Shell en was 51 toen ze het concern eind vorig jaar verliet. Ze werd lange tijd door de buitenwacht gezien als de opvolger van Jeroen van der Veer, tot vorige zomer de bestuursvoorzitter van Shell. Uiteindelijk volgde Peter Voser, financieel topman van Shell, Van der Veer op.

De Zwitser verdiende over het afgelopen jaar ruim 3,8 miljoen euro, inclusief een langetermijnbonus van 690.000 euro. Van der Veer, die na 1 juli zitting nam in de raad van commissarissen van Shell, kreeg nog bijna 4,9 miljoen euro.

Cook trad in 1980 in dienst bij Shell en was 51 toen ze het concern eind vorig jaar verliet. Ze werd lange tijd door de buitenwacht gezien als de opvolger van Jeroen van der Veer, tot vorige zomer de bestuursvoorzitter van Shell. Uiteindelijk volgde Peter Voser, financieel topman van Shell, Van der Veer op. De Zwitser verdiende over het afgelopen jaar ruim 3,8 miljoen euro, inclusief een langetermijnbonus van 690.000 euro. Van der Veer, die na 1 juli zitting nam in de raad van commissarissen van Shell, kreeg nog bijna 4,9 miljoen euro.