De rechter in Utrecht had al een datum geprikt voor de verhoren. Oud-topman Jean-Paul Votron zou vrijdag verschijnen, oud-voorzitter Maurice Lippens op 8 juni en voormalig financieel topman Gilbert Mittler op 11 juni.

De drie Belgen willen echter in eigen land gehoord worden. Eerder wezen de rechtbank in Utrecht en het gerechtshof in Arnhem dit verzoek al van de hand. Volgens Bos stappen zij nu naar de Hoge Raad.

De advocaat sprak van minachting voor de Nederlandse rechterlijke macht. "Ze zeggen nu naar de Hoge Raad te gaan om onder het getuigenverhoor uit te komen. Wat nu als ook de Hoge Raad zegt, dat ze moeten komen, gaan ze dan naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens?"

De rechter in Utrecht had al een datum geprikt voor de verhoren. Oud-topman Jean-Paul Votron zou vrijdag verschijnen, oud-voorzitter Maurice Lippens op 8 juni en voormalig financieel topman Gilbert Mittler op 11 juni. De drie Belgen willen echter in eigen land gehoord worden. Eerder wezen de rechtbank in Utrecht en het gerechtshof in Arnhem dit verzoek al van de hand. Volgens Bos stappen zij nu naar de Hoge Raad. De advocaat sprak van minachting voor de Nederlandse rechterlijke macht. "Ze zeggen nu naar de Hoge Raad te gaan om onder het getuigenverhoor uit te komen. Wat nu als ook de Hoge Raad zegt, dat ze moeten komen, gaan ze dan naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens?"