Anshu Jain stapte in juni 2015 als co-CEO van Deutsche Bank samen met Jürgen Fitschen op na een reeks schandalen. Kort daarna ging de nieuwe CEO, de Brit John Cryan, als een bulldozer door Deutsche Bank.

Zijn voorganger, Anshu Jain, ontving niet alleen een ontslagvergoeding van 2,5 miljoen euro, maar de ex-CEO mag bovendien zijn wagen met chauffeur - op kosten van het bedrijf - houden tot hij een andere onderneming leidt. De 53-jarige voormalige topman kan ook rekenen op een verzekering voor een pensioenplan ter waarde van 1,5 miljoen euro. Ook mag hij gebruikmaken van een kantoor met secretariaat. Het pakket voordelen, bestaande uit wagen, chauffeur en kantoor, behoudt Jain tot juni 2017(2 jaar na zijn vertrek), tenzij hij eerder een nieuwe baan vindt. Is dat laatste niet het geval, dan kan de 'ex-bankier' dus twee jaar lang een beroep doen op de accomodatie die Deutsche Bank hem aanbiedt.

Deutsche Bank betaalt daar bovenop 382.000 euro juridische kosten die verband houden met het stopzetten van de overeenkomst met Jain. Bovendien neemt de Duitse topbank tot halfweg 2017 eventuele kosten voor fiscaal advies, die voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst met de ex-CEO, voor haar rekening.

"Hoewel dit overdreven genereus kan lijken, is het voor Deutsche Bank op dit moment allicht makkelijker om zich toe te spitsen op het monumentale werk dat nodig is om de bank weer op de rails te krijgen", zegt Christopher Wheeler, een in Londen gevestigde analist bij Atlantic Equities LLP, in een reactie aan Bloomberg.

De nieuwe topman Cryan heeft vorige week verklaard dat toplui bij de bank alvast niet langer over eigen chauffeurs kunnen beschikken. (Bloomberg/BO)

Anshu Jain stapte in juni 2015 als co-CEO van Deutsche Bank samen met Jürgen Fitschen op na een reeks schandalen. Kort daarna ging de nieuwe CEO, de Brit John Cryan, als een bulldozer door Deutsche Bank. Zijn voorganger, Anshu Jain, ontving niet alleen een ontslagvergoeding van 2,5 miljoen euro, maar de ex-CEO mag bovendien zijn wagen met chauffeur - op kosten van het bedrijf - houden tot hij een andere onderneming leidt. De 53-jarige voormalige topman kan ook rekenen op een verzekering voor een pensioenplan ter waarde van 1,5 miljoen euro. Ook mag hij gebruikmaken van een kantoor met secretariaat. Het pakket voordelen, bestaande uit wagen, chauffeur en kantoor, behoudt Jain tot juni 2017(2 jaar na zijn vertrek), tenzij hij eerder een nieuwe baan vindt. Is dat laatste niet het geval, dan kan de 'ex-bankier' dus twee jaar lang een beroep doen op de accomodatie die Deutsche Bank hem aanbiedt.Deutsche Bank betaalt daar bovenop 382.000 euro juridische kosten die verband houden met het stopzetten van de overeenkomst met Jain. Bovendien neemt de Duitse topbank tot halfweg 2017 eventuele kosten voor fiscaal advies, die voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst met de ex-CEO, voor haar rekening."Hoewel dit overdreven genereus kan lijken, is het voor Deutsche Bank op dit moment allicht makkelijker om zich toe te spitsen op het monumentale werk dat nodig is om de bank weer op de rails te krijgen", zegt Christopher Wheeler, een in Londen gevestigde analist bij Atlantic Equities LLP, in een reactie aan Bloomberg. De nieuwe topman Cryan heeft vorige week verklaard dat toplui bij de bank alvast niet langer over eigen chauffeurs kunnen beschikken. (Bloomberg/BO)