Een recente veiling voor het goede doel - met name een maaltijd met de legendarische investeerder Warren Buffett - loopt gesmeerd.

De veiling bracht in minder dan 24 uur tijd al liefst 1,1 miljoen dollar op. De volledige opbrengst komt op rekening van Glide, een in San Francisco gevestigde liefdadigheidsinstelling, die onder meer voor gezondheidszorg en voedsel zorgt voor de armen en daklozen van de stad.

"We zijn blij, heel erg blij", aldus Rev. Cecil Williams, mede-oprichter van Glide, in een telefonische reactie aan het persagentschap Reuters. "We verwachten dat de biedingen zullen afnemen, maar de 1 miljoen van deze morgen kwam wel enigszins verrassend", verduidelijkt hij.

Buffett omschrijft Glide als 'misschien wel de meest efficiënte organisatie voor mensen voor wie het leven tegenzit'. "Glide pikt mensen op die aan lager wal zijn geraakt, en brengt ze er vervolgens weer bovenop. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien", aldus Buffett.

Warren Buffett begon 15 jaar geleden voor het eerst maaltijden te veilen om geld in te zamelen voor Glide, nadat hij kennis had gemaakt met het goede doel via zijn eerste vrouw Susan, die in 2004 overleed.

Op weg naar zijn 16e editie, is de opbrengst van alle veilingen samen al opgelopen tot een totaalbedrag van 17 miljoen dollar voor Glide. De duurste maaltijd werd verorberd in 2012, toen voor een etentje met Buffett 3,5 miljoen dollar werd neergeteld.

De winnaar van de editie 2015 mag zeven vrienden uitnodigen om te dineren met het 'Orakel van Omaha'. Gastronomisch tafelen wordt het evenwel niet, want er wordt getafeld in het Manhattan steakhouse Smith & Wollensky. Winnaars van de afgelopen jaren gingen met Buffett aan tafel in een plaatselijke 'steakhouse', ergens in Omaha.

De winnaar van vorig jaar, Andy Chua uit Singapore, had er 2,166 miljoen dollar voor over om te dineren met Buffett in New York.

Dit jaar kan er nog tot vrijdag 5 juni (22u30 plaatselijke tijd) geboden worden voor een etentje met Buffett.

(CNBC/BO)

Een recente veiling voor het goede doel - met name een maaltijd met de legendarische investeerder Warren Buffett - loopt gesmeerd.De veiling bracht in minder dan 24 uur tijd al liefst 1,1 miljoen dollar op. De volledige opbrengst komt op rekening van Glide, een in San Francisco gevestigde liefdadigheidsinstelling, die onder meer voor gezondheidszorg en voedsel zorgt voor de armen en daklozen van de stad."We zijn blij, heel erg blij", aldus Rev. Cecil Williams, mede-oprichter van Glide, in een telefonische reactie aan het persagentschap Reuters. "We verwachten dat de biedingen zullen afnemen, maar de 1 miljoen van deze morgen kwam wel enigszins verrassend", verduidelijkt hij.Buffett omschrijft Glide als 'misschien wel de meest efficiënte organisatie voor mensen voor wie het leven tegenzit'. "Glide pikt mensen op die aan lager wal zijn geraakt, en brengt ze er vervolgens weer bovenop. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien", aldus Buffett.Warren Buffett begon 15 jaar geleden voor het eerst maaltijden te veilen om geld in te zamelen voor Glide, nadat hij kennis had gemaakt met het goede doel via zijn eerste vrouw Susan, die in 2004 overleed.Op weg naar zijn 16e editie, is de opbrengst van alle veilingen samen al opgelopen tot een totaalbedrag van 17 miljoen dollar voor Glide. De duurste maaltijd werd verorberd in 2012, toen voor een etentje met Buffett 3,5 miljoen dollar werd neergeteld.De winnaar van de editie 2015 mag zeven vrienden uitnodigen om te dineren met het 'Orakel van Omaha'. Gastronomisch tafelen wordt het evenwel niet, want er wordt getafeld in het Manhattan steakhouse Smith & Wollensky. Winnaars van de afgelopen jaren gingen met Buffett aan tafel in een plaatselijke 'steakhouse', ergens in Omaha. De winnaar van vorig jaar, Andy Chua uit Singapore, had er 2,166 miljoen dollar voor over om te dineren met Buffett in New York. Dit jaar kan er nog tot vrijdag 5 juni (22u30 plaatselijke tijd) geboden worden voor een etentje met Buffett.(CNBC/BO)