In een interview met RTL hekelt de Franse journalist Eric Zemmour de houding van de sentimentele menigte, die uit protest tegen het terreurgeweld met borden en bloemen op straat is gekomen om de slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart te herdenken.

Zemmour toont weinig begrip voor die 'sentimentele menigte die aan elkaar kleeft' en 'weigert zich te laten meeslepen door wrok, wraak en haat.'

Volgens de Franse journalist loopt de sentimentele menigte gebukt onder een humanistische ideologie die geseculariseerdwerd door het oude christelijk universalisme, en wordt ze geleid door een soort van 'alle mensen zijn broeders'-gevoel.

Alleen vergeet diezelfde menigte dat dat gevoel niet wederzijds is, aldus Zemmour.

Zemmour merkt tot zijn vreugde evenwel op dat de sentimentele menigte na een langdurige slaap - onder narcose - stilaan weer ontwaakt. (BO)

In een interview met RTL hekelt de Franse journalist Eric Zemmour de houding van de sentimentele menigte, die uit protest tegen het terreurgeweld met borden en bloemen op straat is gekomen om de slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart te herdenken.Zemmour toont weinig begrip voor die 'sentimentele menigte die aan elkaar kleeft' en 'weigert zich te laten meeslepen door wrok, wraak en haat.'Volgens de Franse journalist loopt de sentimentele menigte gebukt onder een humanistische ideologie die geseculariseerdwerd door het oude christelijk universalisme, en wordt ze geleid door een soort van 'alle mensen zijn broeders'-gevoel.Alleen vergeet diezelfde menigte dat dat gevoel niet wederzijds is, aldus Zemmour. Zemmour merkt tot zijn vreugde evenwel op dat de sentimentele menigte na een langdurige slaap - onder narcose - stilaan weer ontwaakt. (BO)