De algemene vergadering van aandeelhouders moet de benoeming van Vandewalle op 9 mei wel nog goedkeuren. "Indien de algemene vergadering van aandeelhouders Luc Vandewalle benoemt, zal het voorzitterschap van de raad van bestuur van ING België vanaf dan ingevuld worden door Eric Boyer de la Giroday", luidt het in een persbericht.

Boyer werkt sinds 1984 bij ING België (toen nog BBL). Van april 2004 tot juni 2009 was hij lid van de raad van bestuur van ING Groep en stond hij aan het hoofd van Commercial Banking.

Sinds 1 januari 2010 is hij vicevoorzitter van het Bestuur Bank bij ING Groep, een functie die hij zal blijven uitoefenen. Hij maakt nu ook al deel uit van de raad van bestuur van ING België.

Vandewalle was sinds juni 2007 voorzitter van de raad van bestuur van ING België. De jaren daarvoor was hij CEO van de Belgische bank-verzekeraar.

Lees ook: Eric Boyer de la Giroday: de mensenmenner van ING

De algemene vergadering van aandeelhouders moet de benoeming van Vandewalle op 9 mei wel nog goedkeuren. "Indien de algemene vergadering van aandeelhouders Luc Vandewalle benoemt, zal het voorzitterschap van de raad van bestuur van ING België vanaf dan ingevuld worden door Eric Boyer de la Giroday", luidt het in een persbericht. Boyer werkt sinds 1984 bij ING België (toen nog BBL). Van april 2004 tot juni 2009 was hij lid van de raad van bestuur van ING Groep en stond hij aan het hoofd van Commercial Banking. Sinds 1 januari 2010 is hij vicevoorzitter van het Bestuur Bank bij ING Groep, een functie die hij zal blijven uitoefenen. Hij maakt nu ook al deel uit van de raad van bestuur van ING België. Vandewalle was sinds juni 2007 voorzitter van de raad van bestuur van ING België. De jaren daarvoor was hij CEO van de Belgische bank-verzekeraar. Lees ook: Eric Boyer de la Giroday: de mensenmenner van ING