De werkloosheidsgraad in de grootste economie van Europa is in december 2010 met 0,2 punten tot 7,2 procent toegenomen. Een jaar geleden bedroeg de werkloosheidsgraad nog 7,8 procent. Economen gepolst door Bloomberg hielden rekening met een toename met 15.000.

De oorzaak van de toename van de werkloosheid ligt bij de uitzonderlijk strenge winter, de koudste sinds 1969. Behalve een haperende bouwsector kreeg ook de transport- en luchtvaartsector het hard te verduren. De strenge winter buiten beschouwing gelaten, droeg de Duitse arbeidsmarkt in 2010 duidelijk de positieve gevolgen van de economische heropleving. Analisten rekenen erop dat de stijgende werkloosheid slechts duidelijk is en de arbeidsmarkt het herstel doorzet.

De werkloosheidsgraad in de grootste economie van Europa is in december 2010 met 0,2 punten tot 7,2 procent toegenomen. Een jaar geleden bedroeg de werkloosheidsgraad nog 7,8 procent. Economen gepolst door Bloomberg hielden rekening met een toename met 15.000.De oorzaak van de toename van de werkloosheid ligt bij de uitzonderlijk strenge winter, de koudste sinds 1969. Behalve een haperende bouwsector kreeg ook de transport- en luchtvaartsector het hard te verduren. De strenge winter buiten beschouwing gelaten, droeg de Duitse arbeidsmarkt in 2010 duidelijk de positieve gevolgen van de economische heropleving. Analisten rekenen erop dat de stijgende werkloosheid slechts duidelijk is en de arbeidsmarkt het herstel doorzet.