In Duitsland is het werkloosheidspercentage in juli voor de vierde maand op rij gestegen. In de zomermaand kwamen er 7.000 werklozen bij tot 2,89 miljoen, wat overeenstemt met een werkloosheidspercentage van 6,8 procent tegenover 7 procent vorig jaar. De lichte toename ligt in lijn met de analistenverwachtingen.

"Er is sprake van een zekere terughoudendheid als het om bedrijfsinvesteringen gaat", aldus Alexander Krueger, hoofdeconoom bij Bankhaus Lampe KG in Düsseldorf. Die terughoudendheid zal zijn effectief niet missen op de arbeidsmarkt, aangezien bedrijven geneigd zullen zijn vast te houden aan het personeelsbestand in plaats van het uit te breiden, luidt het.

Het Duitse ondernemersvertrouwen daalde in juli tot het laagste peil in twee jaar als gevolg van de onrust op de financiële markten en de sombere groeivooruitzichten voor de landen van de eurozone.

Terwijl de meest recente data wijzen op een groeivertraging, mikte de Bundesbank in juni voor dit jaar op een toename met 1 procent van het Duitse bbp. De Europese Commissie houdt rekening met een krimp van 0,3 procent voor de volledige eurozone. (Reuters/BO)

In Duitsland is het werkloosheidspercentage in juli voor de vierde maand op rij gestegen. In de zomermaand kwamen er 7.000 werklozen bij tot 2,89 miljoen, wat overeenstemt met een werkloosheidspercentage van 6,8 procent tegenover 7 procent vorig jaar. De lichte toename ligt in lijn met de analistenverwachtingen."Er is sprake van een zekere terughoudendheid als het om bedrijfsinvesteringen gaat", aldus Alexander Krueger, hoofdeconoom bij Bankhaus Lampe KG in Düsseldorf. Die terughoudendheid zal zijn effectief niet missen op de arbeidsmarkt, aangezien bedrijven geneigd zullen zijn vast te houden aan het personeelsbestand in plaats van het uit te breiden, luidt het.Het Duitse ondernemersvertrouwen daalde in juli tot het laagste peil in twee jaar als gevolg van de onrust op de financiële markten en de sombere groeivooruitzichten voor de landen van de eurozone. Terwijl de meest recente data wijzen op een groeivertraging, mikte de Bundesbank in juni voor dit jaar op een toename met 1 procent van het Duitse bbp. De Europese Commissie houdt rekening met een krimp van 0,3 procent voor de volledige eurozone. (Reuters/BO)