Ex-topman van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, zal voor Servië een weg uit de sociaal-economische crisis zoeken. DSK zal met vijftien door hem uitgekozen experts voor de regering in Belgrado werken. Dat meldt althans Blic, het grootste dagblad van Servië.

De Servische regering had eerder al aangekondigd zich tot buitenlandse experts te zullen wenden, omdat ze die in eigen land niet vinden.

De naam van DSK circuleert sinds vorige week om het Balkanland met raad bij te staan. Vicepremier Aleksandar Vucic zei toen met Strauss-Kahn over de kwestie gesproken te hebben. Eerder die week hadden regeringsbronnen gezegd dat er contact was, maar DSK ontkende toen.

Volgens diezelfde bron vroeg de Fransman 'veel geld' voor zijn adviserende diensten. In ieder geval liet DSK in een interview met de Russische televisie verstaan dat de politiek voor hem verleden tijd is en dat hij zich voortaan zal concentreren op zijn rol als adviseur: "Vandaag werk ik als adviseur van regeringen en grote bedrijven in vele landen, in alle uithoeken van de wereld: in Rusland, in Afrika, in Latijns-Amerika."

Strauss-Kahn kwam in mei 2011 in opspraak toen een New Yorks kamermeisje hem beschuldigde van aanranding. Ze liet de beschuldigingen later vallen en trof een schikking met DSK, maar de zaak betekende wel de doodsteek voor de presidentiële ambities van DSK. Maar er is meer. De 64-jarige DSK moet zich volgend jaar in Frankrijk verantwoorden in de Carlton-affaire, omdat hij zou hebben gehandeld als pooier. (Belga/BO)

Ex-topman van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, zal voor Servië een weg uit de sociaal-economische crisis zoeken. DSK zal met vijftien door hem uitgekozen experts voor de regering in Belgrado werken. Dat meldt althans Blic, het grootste dagblad van Servië.De Servische regering had eerder al aangekondigd zich tot buitenlandse experts te zullen wenden, omdat ze die in eigen land niet vinden.De naam van DSK circuleert sinds vorige week om het Balkanland met raad bij te staan. Vicepremier Aleksandar Vucic zei toen met Strauss-Kahn over de kwestie gesproken te hebben. Eerder die week hadden regeringsbronnen gezegd dat er contact was, maar DSK ontkende toen. Volgens diezelfde bron vroeg de Fransman 'veel geld' voor zijn adviserende diensten. In ieder geval liet DSK in een interview met de Russische televisie verstaan dat de politiek voor hem verleden tijd is en dat hij zich voortaan zal concentreren op zijn rol als adviseur: "Vandaag werk ik als adviseur van regeringen en grote bedrijven in vele landen, in alle uithoeken van de wereld: in Rusland, in Afrika, in Latijns-Amerika." Strauss-Kahn kwam in mei 2011 in opspraak toen een New Yorks kamermeisje hem beschuldigde van aanranding. Ze liet de beschuldigingen later vallen en trof een schikking met DSK, maar de zaak betekende wel de doodsteek voor de presidentiële ambities van DSK. Maar er is meer. De 64-jarige DSK moet zich volgend jaar in Frankrijk verantwoorden in de Carlton-affaire, omdat hij zou hebben gehandeld als pooier. (Belga/BO)