Een andere vaststelling is dat Marc Coucke met een vermogen van 1,27 miljard euro nog net buiten de top-10 valt. Initiatiefnemer Ludwig Verduyn stelde de website maandag voor.

West-Vlaanderen koploper

Procentueel gezien bevindt een kwart van de 500 rijkste Belgen zich in West-Vlaanderen, hetgeen volgens Verduyn vooral te wijten is aan het feit dat nogal wat vermogende mensen zich laten domiciliëren in Knokke.

West-Vlaanderen wordt van nabij gevolgd door de provincie Antwerpen, waar 21 procent van die rijkste Belgen gedomicilieerd is. Daarna volgen Oost-Vlaanderen (16 procent), Brussel (13 procent), Vlaams-Brabant (8 procent), Luik (4 procent), Henegouwen (4 procent), Limburg (3 procent), Waals-Brabant (3 procent), Namen (1 procent) en Luxemburg (1 procent).

De berekening van de vermogens gebeurt op basis van beurskoersen en publiekelijk bekende informatie, zoals balansen van bedrijven en historische cijfers. Verduyn startte het project van de rijkste Belgen op in 2000 met de publicatie van een eerste boek (aanvankelijk over de 200 rijkste Belgen).

De vijf rijkste Belgen volgens de site:

  1. De AB Inbev families
  2. Albert Frère
  3. Familie Emsens
  4. Familie Colruyt
  5. Familie Lhoist-Berghmans

(Belga/NS)

Een andere vaststelling is dat Marc Coucke met een vermogen van 1,27 miljard euro nog net buiten de top-10 valt. Initiatiefnemer Ludwig Verduyn stelde de website maandag voor. Procentueel gezien bevindt een kwart van de 500 rijkste Belgen zich in West-Vlaanderen, hetgeen volgens Verduyn vooral te wijten is aan het feit dat nogal wat vermogende mensen zich laten domiciliëren in Knokke.West-Vlaanderen wordt van nabij gevolgd door de provincie Antwerpen, waar 21 procent van die rijkste Belgen gedomicilieerd is. Daarna volgen Oost-Vlaanderen (16 procent), Brussel (13 procent), Vlaams-Brabant (8 procent), Luik (4 procent), Henegouwen (4 procent), Limburg (3 procent), Waals-Brabant (3 procent), Namen (1 procent) en Luxemburg (1 procent). De berekening van de vermogens gebeurt op basis van beurskoersen en publiekelijk bekende informatie, zoals balansen van bedrijven en historische cijfers. Verduyn startte het project van de rijkste Belgen op in 2000 met de publicatie van een eerste boek (aanvankelijk over de 200 rijkste Belgen).De vijf rijkste Belgen volgens de site:(Belga/NS)