Bij de vijftien genomineerden voor de European Inventor Award 2013 zitten drie Belgen. Ingenieur Yves Jongen van Ion Beam Applications (IBA), onderzoeker Patrick Couvreur en het Imec-team met Johan Nijs maken alledrie kans op de prestigieuze prijs voor innovatie.

Yves Jongen komt in aanmerking voor zijn verdiensten op het vlak van radiotherapie bij de behandeling van kanker. Hij is tevens de oprichter van het bedrijf IBA uit Louvain-la-Neuve en voormalig Manager van het Jaar van Trends-Tendances.

Patrick Couvreur werkt nu wel aan de universiteit Paris-Sud, maar pionierde aan de universiteit van Namen pionierde met nanotechnologie bij de behandeling van kanker.

Het Imec-team met Johan Nijs, Jozef Szlufcik en Mia Honore maakt deel uit van de onderzoeksgroep onder leiding van Jörg Hörzel bij het Leuvense Imec. Het ontwikkelde geoptimaliseerde zonnecellen.

De European Inventor Award is een prijs voor innovatie die sinds 2006 jaarlijks wordt uitgereikt door het Europees Octrooibureau. De genomineerden worden voorgedragen door het grote publiek, een internationale jury kiest daaruit de winnaar. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats in Amsterdam op 28 mei en wordt uitgereikt Prinses Beatrix.

Bij de vijftien genomineerden voor de European Inventor Award 2013 zitten drie Belgen. Ingenieur Yves Jongen van Ion Beam Applications (IBA), onderzoeker Patrick Couvreur en het Imec-team met Johan Nijs maken alledrie kans op de prestigieuze prijs voor innovatie.Yves Jongen komt in aanmerking voor zijn verdiensten op het vlak van radiotherapie bij de behandeling van kanker. Hij is tevens de oprichter van het bedrijf IBA uit Louvain-la-Neuve en voormalig Manager van het Jaar van Trends-Tendances. Patrick Couvreur werkt nu wel aan de universiteit Paris-Sud, maar pionierde aan de universiteit van Namen pionierde met nanotechnologie bij de behandeling van kanker. Het Imec-team met Johan Nijs, Jozef Szlufcik en Mia Honore maakt deel uit van de onderzoeksgroep onder leiding van Jörg Hörzel bij het Leuvense Imec. Het ontwikkelde geoptimaliseerde zonnecellen. De European Inventor Award is een prijs voor innovatie die sinds 2006 jaarlijks wordt uitgereikt door het Europees Octrooibureau. De genomineerden worden voorgedragen door het grote publiek, een internationale jury kiest daaruit de winnaar. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats in Amsterdam op 28 mei en wordt uitgereikt Prinses Beatrix.