Miljardair en presidentskandidaat Donald Trump ziet donkere wolken hangen boven de Amerikaanse economie. En eenmaal het gaat regenen, wil hij de neerslag zien vallen terwijl president Barack Obama nog in het Witte Huis zetelt als president van de Verenigde Staten.

"Herinner je het woord 'bubble'? Je hoorde het hier voor het eerst," aldus de Republikeinse presidentiële 'front-runner' tijdens een toespraak voor 1.200 toehoorders afgelopen zaterdagmiddag in Cedar Rapids in de staat Iowa.

'Beter nu dan onder een ander bestuur'

"Ik wil niet onbeleefd klinken, maar ik hoop dat als het (onweer) uitbreekt, dat nu gebeurt, en niet twee maanden later onder een ander bestuur," voegde Trump eraan toe.

Gesteund door een afnemende werkloosheidsgraad, besliste de Federal Reserve (Fed) op 16 december om de rente voor het eerst sinds 2006 te verhogen. Volgens de Amerikaanse centrale bank is de Amerikaanse economie sterk genoeg om die stap te zetten.

Trump blijkt niet onder de indruk van het optimisme van de Fed. "We kunnen ons op een zeepbel bevinden en als die uiteen spat, zal dat geen prettig zicht zijn", aldus Trump, die er prat op gaat te anticiperen op wat de financiële markten in petto hebben. Dat vermogen om te anticiperen stuit overigens op nogal wat scepsis bij professionele beleggers.

Vrolijke Kerst

Trump omschreef in zijn toespraak de Amerikaanse begroting als een 'ramp', en hekelde daarbij de omvang van de schulden. "We drukken geld", zei hij. "We hebben schulden zoals we nooit eerder schulden gehad hebben".

Behalve sombere economische vooruitzichten had Trump ook nog vrolijke kerstwensen klaar voor zijn publiek. (Bloomberg/BO)

Miljardair en presidentskandidaat Donald Trump ziet donkere wolken hangen boven de Amerikaanse economie. En eenmaal het gaat regenen, wil hij de neerslag zien vallen terwijl president Barack Obama nog in het Witte Huis zetelt als president van de Verenigde Staten."Herinner je het woord 'bubble'? Je hoorde het hier voor het eerst," aldus de Republikeinse presidentiële 'front-runner' tijdens een toespraak voor 1.200 toehoorders afgelopen zaterdagmiddag in Cedar Rapids in de staat Iowa. "Ik wil niet onbeleefd klinken, maar ik hoop dat als het (onweer) uitbreekt, dat nu gebeurt, en niet twee maanden later onder een ander bestuur," voegde Trump eraan toe.Gesteund door een afnemende werkloosheidsgraad, besliste de Federal Reserve (Fed) op 16 december om de rente voor het eerst sinds 2006 te verhogen. Volgens de Amerikaanse centrale bank is de Amerikaanse economie sterk genoeg om die stap te zetten.Trump blijkt niet onder de indruk van het optimisme van de Fed. "We kunnen ons op een zeepbel bevinden en als die uiteen spat, zal dat geen prettig zicht zijn", aldus Trump, die er prat op gaat te anticiperen op wat de financiële markten in petto hebben. Dat vermogen om te anticiperen stuit overigens op nogal wat scepsis bij professionele beleggers.Trump omschreef in zijn toespraak de Amerikaanse begroting als een 'ramp', en hekelde daarbij de omvang van de schulden. "We drukken geld", zei hij. "We hebben schulden zoals we nooit eerder schulden gehad hebben".Behalve sombere economische vooruitzichten had Trump ook nog vrolijke kerstwensen klaar voor zijn publiek. (Bloomberg/BO)