Dominique Strauss-Kahn, de van verkrachting beschuldigde ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), komt aan het hoofd te staan van de Luxemburgse bank Anatevka.

Door de aanstelling van Dominique Strauss-Kahn verandert de naam van de instelling in Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK). De bank is gespecialiseerd in risicokapitaal, verzekeringen en financiële bemiddeling. Sinds maart is het bedrijf beursgenoteerd met een waarde van 50,24 miljoen euro.

Op 18 oktober wordt de vroegere Franse minister officieel aangesteld tijdens een algemene vergadering. Vanaf dat moment wordt 'DSK' voorzitter van de raad van bestuur van LSK.

'Dankzij zijn visie en zijn unieke expertise, kunnen we onze zakenbank verder ontwikkelen waarbij de focus zal liggen op internationaal ondernemerschap', zegt oprichter Thierry Leyne in het persbericht.

Deze tak van de bank zal zich bezighouden met raadgeving aan staten, instellingen en ondernemingen die hun internationaal strategie, financiering, schuldherschikking en de overneming van ondernemingen verder willen ontwikkelen. De bank is actief in België, Luxemburg, Monaco, Israël, Zwitserland en Roemenië.

Rechtzaak

DSK stapte in 2011 op als IMF-topman na beschuldiging van verkrachting. Momenteel hangt hem een nieuwe rechtzaak boven het hoofd in Frankrijk op beschuldiging van pooierschap.

Enkele weken geleden aanvaardde hij ook al de taak van financieel adviseur van de regering van Servië. (Belga/KVDA)

Dominique Strauss-Kahn, de van verkrachting beschuldigde ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), komt aan het hoofd te staan van de Luxemburgse bank Anatevka. Door de aanstelling van Dominique Strauss-Kahn verandert de naam van de instelling in Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK). De bank is gespecialiseerd in risicokapitaal, verzekeringen en financiële bemiddeling. Sinds maart is het bedrijf beursgenoteerd met een waarde van 50,24 miljoen euro. Op 18 oktober wordt de vroegere Franse minister officieel aangesteld tijdens een algemene vergadering. Vanaf dat moment wordt 'DSK' voorzitter van de raad van bestuur van LSK. 'Dankzij zijn visie en zijn unieke expertise, kunnen we onze zakenbank verder ontwikkelen waarbij de focus zal liggen op internationaal ondernemerschap', zegt oprichter Thierry Leyne in het persbericht. Deze tak van de bank zal zich bezighouden met raadgeving aan staten, instellingen en ondernemingen die hun internationaal strategie, financiering, schuldherschikking en de overneming van ondernemingen verder willen ontwikkelen. De bank is actief in België, Luxemburg, Monaco, Israël, Zwitserland en Roemenië. Rechtzaak DSK stapte in 2011 op als IMF-topman na beschuldiging van verkrachting. Momenteel hangt hem een nieuwe rechtzaak boven het hoofd in Frankrijk op beschuldiging van pooierschap. Enkele weken geleden aanvaardde hij ook al de taak van financieel adviseur van de regering van Servië. (Belga/KVDA)