Flausch wordt secretaris-generaal van de UITP, de International Association of Public Transport. Wie de MIVB-topman opvolgt, is nog niet duidelijk.

Flausch stond sinds 2000 aan het hoofd van de MIVB. Sinds zijn komst is het gebruik van het Brussels openbaarvervoersnet verdubbeld.

Flausch heeft "meer dan belangrijke invloed gehad op het eerste openbaarvervoersbedrijf van het land", luidt het woensdag in een mededeling van de MIVB. Grote realisaties die hij op zijn actief kan schrijven, zijn onder meer: de aankoop van meer dan 500 nieuwe rijtuigen, de herschikking van het tram- en busnet, de invoering van de Mobib-kaart en de toegangscontrole van de metrostations.

De topman stopt ten laatste eind dit jaar als CEO. Zijn opvolging staat open. Intussen zal Kris Lauwers, deputy CEO en de 5 senior vicepresidents, die samen met hem het Executive Committee van de MIVB vormen, de continuïteit van de activiteiten opvolgen.

Flausch volgt Hans Rat op, die sinds juni 1998 secretaris-generaal is bij de UITP en op pensioen gaat. De UITP, de International Unie voor Openbaar vervoer, is een internationaal netwerk met 3.200 leden uit 90 landen. (Belga)

Flausch wordt secretaris-generaal van de UITP, de International Association of Public Transport. Wie de MIVB-topman opvolgt, is nog niet duidelijk. Flausch stond sinds 2000 aan het hoofd van de MIVB. Sinds zijn komst is het gebruik van het Brussels openbaarvervoersnet verdubbeld. Flausch heeft "meer dan belangrijke invloed gehad op het eerste openbaarvervoersbedrijf van het land", luidt het woensdag in een mededeling van de MIVB. Grote realisaties die hij op zijn actief kan schrijven, zijn onder meer: de aankoop van meer dan 500 nieuwe rijtuigen, de herschikking van het tram- en busnet, de invoering van de Mobib-kaart en de toegangscontrole van de metrostations. De topman stopt ten laatste eind dit jaar als CEO. Zijn opvolging staat open. Intussen zal Kris Lauwers, deputy CEO en de 5 senior vicepresidents, die samen met hem het Executive Committee van de MIVB vormen, de continuïteit van de activiteiten opvolgen. Flausch volgt Hans Rat op, die sinds juni 1998 secretaris-generaal is bij de UITP en op pensioen gaat. De UITP, de International Unie voor Openbaar vervoer, is een internationaal netwerk met 3.200 leden uit 90 landen. (Belga)