Bellens verdiende ongeveer evenveel als in 2010. De bonus voor zijn prestaties daalde licht, maar zijn basisloon steeg een beetje dankzij de index. "Bij een staatsbedrijf is dit stuitend. Daar moet sprake zijn van een gezonde loonspanning", zegt Van der Maelen in Het Nieuwsblad op Zondag.

Het SP.A-Kamerlid vindt ook dat bonussen daar niet op hun plaats zijn. "Bedrijven die staatssteun krijgen, mogen niet langer bonussen geven. Ik vind dat we dat moeten uitbreiden naar alle overheidsbedrijven of bedrijven waarin de overheid een meerderheid heeft."

Ontslagpremies

Belgacom is voor meer dan de helft eigendom van de Belgische staat. Van der Maelen ergert zich ook aan de hoge vertrekpremies. Zo streken de voormalige directieleden Astrid De Lathauwer en Grégoire Dallemagne bij hun vertrek samen zowat 2,7 miljoen euro op.

Vakbond: loonspanning te hoogDe vakbond zal maandag Belgacom aan de tand voelen over de verloning van CEO Didier Bellens en de top van het telecombedrijf. Dat zegt ACV Transom-secretaris Ben Coremans. "De loonspanning bij Belgacom is te hoog", aldus de vakbondsman.

De vakbond staat bovendien aan de start van overleg over de loonsverhoging van de 3.500 kaderleden en salespersoneel bij Belgacom. Die werken niet via een systeem van baremieke verhogingen, maar via een systeem waarbij rekening wordt gehouden met motivatie en de verloning in de markt.

"Vorig jaar kregen we voor die 3.500 mensen samen een budget van 3 miljoen euro, of een loonsverhoging van 0,5 pct. Enkele weken later kregen we te horen wat de verloning van Bellens was, en dat zijn zes à zeven directe medewerkers zowat 7 miljoen euro kregen, een verhoging met 36 procent. Toen werd dat uitgelegd als een 'one shot'-maatregel, maar onze eerste indruk is dat die one shot voor de directe medewerkers slechts licht is gekrompen." (Belga/KVDA)

Bellens verdiende ongeveer evenveel als in 2010. De bonus voor zijn prestaties daalde licht, maar zijn basisloon steeg een beetje dankzij de index. "Bij een staatsbedrijf is dit stuitend. Daar moet sprake zijn van een gezonde loonspanning", zegt Van der Maelen in Het Nieuwsblad op Zondag. Het SP.A-Kamerlid vindt ook dat bonussen daar niet op hun plaats zijn. "Bedrijven die staatssteun krijgen, mogen niet langer bonussen geven. Ik vind dat we dat moeten uitbreiden naar alle overheidsbedrijven of bedrijven waarin de overheid een meerderheid heeft." Ontslagpremies Belgacom is voor meer dan de helft eigendom van de Belgische staat. Van der Maelen ergert zich ook aan de hoge vertrekpremies. Zo streken de voormalige directieleden Astrid De Lathauwer en Grégoire Dallemagne bij hun vertrek samen zowat 2,7 miljoen euro op.Vakbond: loonspanning te hoogDe vakbond zal maandag Belgacom aan de tand voelen over de verloning van CEO Didier Bellens en de top van het telecombedrijf. Dat zegt ACV Transom-secretaris Ben Coremans. "De loonspanning bij Belgacom is te hoog", aldus de vakbondsman. De vakbond staat bovendien aan de start van overleg over de loonsverhoging van de 3.500 kaderleden en salespersoneel bij Belgacom. Die werken niet via een systeem van baremieke verhogingen, maar via een systeem waarbij rekening wordt gehouden met motivatie en de verloning in de markt. "Vorig jaar kregen we voor die 3.500 mensen samen een budget van 3 miljoen euro, of een loonsverhoging van 0,5 pct. Enkele weken later kregen we te horen wat de verloning van Bellens was, en dat zijn zes à zeven directe medewerkers zowat 7 miljoen euro kregen, een verhoging met 36 procent. Toen werd dat uitgelegd als een 'one shot'-maatregel, maar onze eerste indruk is dat die one shot voor de directe medewerkers slechts licht is gekrompen." (Belga/KVDA)