Volgens de organisatie waren er in de eerste helft van juli een derde meer jobstudenten actief dan tijdens dezelfde periode 2009.

Randstad noteert een stijging van het aantal tewerkgestelde jobstudenten met gemiddeld 34 procent. Aan de kust steeg dat aantal met 2 procent. Verwacht wordt dat de tendens doorzet in augustus.

"Bedrijven zien de jongste weken en maanden hun activiteiten toenemen en schakelen dan ook massaal jobstudenten in", luidt het. De toename van studentenarbeid was begin juli veel sterker dan die die in juni werd opgetekend.

In juli 2009 noteerde Randstad 23 procent minder studenten aan het werk. Aan de kust was er toen een terugval van bijna 20 procent.

Omgerekend gaan er in de zomervakantie in België jaarlijks tussen de 360.000 en de 400.000 jongeren aan de slag als jobstudent.

Volgens de organisatie waren er in de eerste helft van juli een derde meer jobstudenten actief dan tijdens dezelfde periode 2009. Randstad noteert een stijging van het aantal tewerkgestelde jobstudenten met gemiddeld 34 procent. Aan de kust steeg dat aantal met 2 procent. Verwacht wordt dat de tendens doorzet in augustus."Bedrijven zien de jongste weken en maanden hun activiteiten toenemen en schakelen dan ook massaal jobstudenten in", luidt het. De toename van studentenarbeid was begin juli veel sterker dan die die in juni werd opgetekend. In juli 2009 noteerde Randstad 23 procent minder studenten aan het werk. Aan de kust was er toen een terugval van bijna 20 procent. Omgerekend gaan er in de zomervakantie in België jaarlijks tussen de 360.000 en de 400.000 jongeren aan de slag als jobstudent.