Onze zustersite LeVif.be maakte bekend dat voormalig CD&V-premier Jean-Luc Dehaene 77.000 opties AB Inbev in zijn portefeuille heeft. Aan de huidige beurskoers van 69 euro hebben de opties een waarde van 5.313.000 euro.

Met een gemiddelde uitoefenprijs van 26,88 euro maakt Dehaene een winst van 3.243.240 euro, zo berekent De Morgen. Op die winst betaalt Dehaene niet meer dan 2,58 procent belastingen, of 83.592 euro.

Financiële belangen

Eerder dit jaar weigerde Jean-Luc Dehaene aan het Europees halfrond te vertellen hoeveel aandelenopties van AB Inbev hij in zijn bezit had. Europese parlementsleden zijn verplicht om hun financiële belangen bekend te maken die een invloed zouden kunnen hebben op hun werking.

Dehaene krijgt al langer kritiek omwille van de riante vergoedingen die hij opstrijkt voor de diensten die hij als ex-premier aanbiedt aan het bedrijfsleven.

Onafhankelijkheid

De organisatie Alter-EU, die vraagt om meer transparantie bij de Europese instellingen, maakte zich tegenover LeVif.be ongerust over de onafhankelijkheid van Dehaene. 'Gaat het parlement maatregelen nemen wanneer parlementslid Dehaene de regelgeving voor de voedselsector opstelt?' vraagt woordvoerster Natacha Ciingotto zich af.

De Morgen rekende ook uit dat Dehaene al 4 miljoen euro verdiende door 90.000 van zijn oorspronkelijk pakket aan AB Inbev opties te verkopen aan een hypothetische prijs van 45 euro.

'Dit kan Dehaene toch niet maken?' reageert Alex Van Cauwenbergh, ACV-afgevaardigde bij AB Inbev in de krant. 'Dit is schandalig.' (EE)

Onze zustersite LeVif.be maakte bekend dat voormalig CD&V-premier Jean-Luc Dehaene 77.000 opties AB Inbev in zijn portefeuille heeft. Aan de huidige beurskoers van 69 euro hebben de opties een waarde van 5.313.000 euro. Met een gemiddelde uitoefenprijs van 26,88 euro maakt Dehaene een winst van 3.243.240 euro, zo berekent De Morgen. Op die winst betaalt Dehaene niet meer dan 2,58 procent belastingen, of 83.592 euro. Financiële belangen Eerder dit jaar weigerde Jean-Luc Dehaene aan het Europees halfrond te vertellen hoeveel aandelenopties van AB Inbev hij in zijn bezit had. Europese parlementsleden zijn verplicht om hun financiële belangen bekend te maken die een invloed zouden kunnen hebben op hun werking. Dehaene krijgt al langer kritiek omwille van de riante vergoedingen die hij opstrijkt voor de diensten die hij als ex-premier aanbiedt aan het bedrijfsleven. Onafhankelijkheid De organisatie Alter-EU, die vraagt om meer transparantie bij de Europese instellingen, maakte zich tegenover LeVif.be ongerust over de onafhankelijkheid van Dehaene. 'Gaat het parlement maatregelen nemen wanneer parlementslid Dehaene de regelgeving voor de voedselsector opstelt?' vraagt woordvoerster Natacha Ciingotto zich af. De Morgen rekende ook uit dat Dehaene al 4 miljoen euro verdiende door 90.000 van zijn oorspronkelijk pakket aan AB Inbev opties te verkopen aan een hypothetische prijs van 45 euro. 'Dit kan Dehaene toch niet maken?' reageert Alex Van Cauwenbergh, ACV-afgevaardigde bij AB Inbev in de krant. 'Dit is schandalig.' (EE)