1. De perfecte pass van Vincent Kompany

"Als ex-voetballer, onder meer van Cercle Brugge, ben ik nog altijd gebeten door de voetbalmicrobe. Je moet zelf hebben gespeeld om in te schatten hoe moeilijk het is om bepaalde facetten van het spel perfect te beheersen. Ik sta dan ook vaak vol bewondering te kijken naar de technisch volmaakte acties van bepaalde spelers. De volleypass van Vincent Kompany in de interland België-Roemenië was hogeschoolvoetbal van de bovenste plank. Kippenvel."

2. Over recht en rechtvaardigheid. Het verhaal van Filip Meert

"Dat recht en rechtvaardigheid geen synoniemen zijn, is al langer bekend, maar van het verhaal van Filip Meert heb ik toch enkele dagen moeten bekomen. In het boek De bloedkamer heeft hij zijn verhaal neergeschreven. Aangifte doen voor fiscale fraude en dan zelf voor vijf jaar naar de gevangenis moeten, na een proces dat eigenlijk een schijnproces was. Ik wens het niemand toe. Ondertussen heb ik Filip Meert zelf leren kennen en ondersteun ik hem in de fiscale afwikkeling van zijn zaak."

3. De tax free tour

"In de reportage De Tax Free Tour van Tegenlicht schetsen journalisten van de Nederlandse zender VPRO een mooi beeld van hoe multinationals en rijken via allerlei structuren ontsnappen aan belastingheffing. Zeer confronterend voor al wie zelf gebukt gaat onder een torenhoge belastingdruk. Wie die reportage heeft gezien, zal zeker erkennen dat het tijd is voor een fiscale revolutie."

"Als ex-voetballer, onder meer van Cercle Brugge, ben ik nog altijd gebeten door de voetbalmicrobe. Je moet zelf hebben gespeeld om in te schatten hoe moeilijk het is om bepaalde facetten van het spel perfect te beheersen. Ik sta dan ook vaak vol bewondering te kijken naar de technisch volmaakte acties van bepaalde spelers. De volleypass van Vincent Kompany in de interland België-Roemenië was hogeschoolvoetbal van de bovenste plank. Kippenvel." "Dat recht en rechtvaardigheid geen synoniemen zijn, is al langer bekend, maar van het verhaal van Filip Meert heb ik toch enkele dagen moeten bekomen. In het boek De bloedkamer heeft hij zijn verhaal neergeschreven. Aangifte doen voor fiscale fraude en dan zelf voor vijf jaar naar de gevangenis moeten, na een proces dat eigenlijk een schijnproces was. Ik wens het niemand toe. Ondertussen heb ik Filip Meert zelf leren kennen en ondersteun ik hem in de fiscale afwikkeling van zijn zaak.""In de reportage De Tax Free Tour van Tegenlicht schetsen journalisten van de Nederlandse zender VPRO een mooi beeld van hoe multinationals en rijken via allerlei structuren ontsnappen aan belastingheffing. Zeer confronterend voor al wie zelf gebukt gaat onder een torenhoge belastingdruk. Wie die reportage heeft gezien, zal zeker erkennen dat het tijd is voor een fiscale revolutie."