Hij wil uiterlijk begin volgende maand een principiële oplossing. "Alles draait om kostenbesparing, een positieve financiële balans en continuïteit op termijn", zegt De Meersman.

Het VKC, opgericht in 1996, geldt als het technologie- en competentiecentrum van de hele kunststofindustrie. Bedrijven uit de sector kunnen er terecht voor begeleiding, advies en ondersteuning. De kunststofindustrie is met een geconsolideerde omzet van 16 miljard euro (waarvan de helft in kunststofverwerking), 35.000 jobs en zijn exportgerichte en innovatieve aanpak, erg belangrijk voor ons land.

Het VKC is gevestigd op de universitaire campus van Kortrijk en heeft altijd een cruciale rol gespeeld voor de sector en honderden kmo's. De crisisjaren 2008 en 2009 veroorzaakten financiële problemen, ook al omdat er door omstandigheden een vacuüm ontstond in het management. "Maar er bestaat geen twijfel over dat het VKC levensvatbaar is en cruciaal blijft voor de industrie", zegt De Meersman. (KC)

Hij wil uiterlijk begin volgende maand een principiële oplossing. "Alles draait om kostenbesparing, een positieve financiële balans en continuïteit op termijn", zegt De Meersman. Het VKC, opgericht in 1996, geldt als het technologie- en competentiecentrum van de hele kunststofindustrie. Bedrijven uit de sector kunnen er terecht voor begeleiding, advies en ondersteuning. De kunststofindustrie is met een geconsolideerde omzet van 16 miljard euro (waarvan de helft in kunststofverwerking), 35.000 jobs en zijn exportgerichte en innovatieve aanpak, erg belangrijk voor ons land. Het VKC is gevestigd op de universitaire campus van Kortrijk en heeft altijd een cruciale rol gespeeld voor de sector en honderden kmo's. De crisisjaren 2008 en 2009 veroorzaakten financiële problemen, ook al omdat er door omstandigheden een vacuüm ontstond in het management. "Maar er bestaat geen twijfel over dat het VKC levensvatbaar is en cruciaal blijft voor de industrie", zegt De Meersman. (KC)