De Tijd berichtte vrijdag over het vertrek van Dutordoir op zijn website, wat later bevestigd werd door het Parijse moederbedrijf GDF Suez. Sophie Dutordoir wordt als CEO opgevolgd door Philippe Van Troeye.

Naar ver­luidt waren er span­nin­gen tussen Dutordoir en de top van GDF Suez.

Dutordoir laat weten dat haar vertrek 'een persoonlijke beslissing is'. "Enige tijd geleden heb ik beslist om op mijn vijftigste en na 24 jaar bij Electrabel een andere professionele richting uit te gaan", luidt het.

Opvolger Philippe Van Troeye werkt sinds 1988 bij Electrabel. Hij is er momenteel directeur voor alle productieactiviteiten op het niveau van de Divisie Energie Europa van GDF Suez. (Belga/BO)

De Tijd berichtte vrijdag over het vertrek van Dutordoir op zijn website, wat later bevestigd werd door het Parijse moederbedrijf GDF Suez. Sophie Dutordoir wordt als CEO opgevolgd door Philippe Van Troeye.Naar ver­luidt waren er span­nin­gen tussen Dutordoir en de top van GDF Suez. Dutordoir laat weten dat haar vertrek 'een persoonlijke beslissing is'. "Enige tijd geleden heb ik beslist om op mijn vijftigste en na 24 jaar bij Electrabel een andere professionele richting uit te gaan", luidt het.Opvolger Philippe Van Troeye werkt sinds 1988 bij Electrabel. Hij is er momenteel directeur voor alle productieactiviteiten op het niveau van de Divisie Energie Europa van GDF Suez. (Belga/BO)