Volgens onze informatie moest ze gedwongen weg. In augustus 2010 deed Verbeeck een managementbuy-out via een kapitaalverhoging met de hulp van de private-equitygroep Sun Capital Partners. Die heeft de meerderheid in de Luxemburgse holdingvennootschap Prodac Acquisition. De operatie was nodig nadat het bedrijf onder leiding van haar broer Marc Verbeeck miljoenenverliezen had gemaakt. Marc Verbeeck werd in 2008 aan de deur was gezet met de hulp van vader en moeder Verbeeck, die de trader in tweedekeuzestaal in 1966 hadden opgericht.

De familie had ook 5 miljoen ingebracht om de herstructurering van Inga Verbeeck en Sun te ondersteunen. Eerder hadden de familiale vastgoedvennootschappen een achtergestelde lening van 4 miljoen verstrekt aan de vennootschap. Ook vader en moeder Verbeeck zijn sinds kort als bestuurder verdwenen uit het bedrijf.
Geen enkele van de betrokkenen was bereikbaar voor commentaar. Broer Marc Verbeeck wil alleen kwijt: "Ik denk dat de cijfers voor zich spreken."

In september 2010 werd het boekjaar afgesloten met 20,5 miljoen omzet en 12,9 miljoen verlies. De cijfers werden maart goedgekeurd door de algemene vergadering.

Bij het sluiten van de managementbuy-out werd gerekend op 80 tot 90 miljoen euro jaaromzet en een bedrijfskasstroom van 4 tot 5 procent. Matthias Gundlach, vicepresident van Sun European Partners ,beschouwde Prodac als een groeibedrijf. In oktober van vorig jaar luidde het nog: "We love this deal". Vandaag is dat: "Ik wens hierover niet communiceren".

H.B.

Volgens onze informatie moest ze gedwongen weg. In augustus 2010 deed Verbeeck een managementbuy-out via een kapitaalverhoging met de hulp van de private-equitygroep Sun Capital Partners. Die heeft de meerderheid in de Luxemburgse holdingvennootschap Prodac Acquisition. De operatie was nodig nadat het bedrijf onder leiding van haar broer Marc Verbeeck miljoenenverliezen had gemaakt. Marc Verbeeck werd in 2008 aan de deur was gezet met de hulp van vader en moeder Verbeeck, die de trader in tweedekeuzestaal in 1966 hadden opgericht. De familie had ook 5 miljoen ingebracht om de herstructurering van Inga Verbeeck en Sun te ondersteunen. Eerder hadden de familiale vastgoedvennootschappen een achtergestelde lening van 4 miljoen verstrekt aan de vennootschap. Ook vader en moeder Verbeeck zijn sinds kort als bestuurder verdwenen uit het bedrijf. Geen enkele van de betrokkenen was bereikbaar voor commentaar. Broer Marc Verbeeck wil alleen kwijt: "Ik denk dat de cijfers voor zich spreken." In september 2010 werd het boekjaar afgesloten met 20,5 miljoen omzet en 12,9 miljoen verlies. De cijfers werden maart goedgekeurd door de algemene vergadering. Bij het sluiten van de managementbuy-out werd gerekend op 80 tot 90 miljoen euro jaaromzet en een bedrijfskasstroom van 4 tot 5 procent. Matthias Gundlach, vicepresident van Sun European Partners ,beschouwde Prodac als een groeibedrijf. In oktober van vorig jaar luidde het nog: "We love this deal". Vandaag is dat: "Ik wens hierover niet communiceren". H.B.