Omega Pharma-oprichter en miljardair Marc Coucke wil fors investeren in de buurt van het Luxemburgse dorp Durbuy. In de bossen tussen Durbuy en Barvaux wordt binnenkort een ecologische pretpark geopend, maar daar blijft het niet bij.

Coucke heeft in de buurt nog meer gronden gekocht, waardoor een kampeerterrein bedreigd wordt. Op een van die gronden bevindt zich namelijk de camping La Chenaie. Volgens de Luxemburgse regionale zender TV Lux zal het kampeerterrein, waarop zo'n 200 stacaravans staan, ontruimd worden.

Naar verluidt komt er in de plaats van de camping een chic bungalowpark, wat kwaad bloed zet bij de huidige bewoners. De huidige bewoners betalen jaarlijks 1.200 à 1.400 euro voor de huur van het terrein, meldt De Morgen.

Hoewel niets officieel beslist is - op 24 juni volgt er een persconferentie - maken de huidige campingbewoners zich grote zorgen over hun toekomst. Het gaat om een 150-tal families die er soms al generaties lang hun stacaravan hebben staan. Intussen hebben de bezorgde bewoners al een Facebookgroep opgericht uit vrees dat ze zullen moeten vertrekken.

Burgemeester Philippe Bontemps reageert terughoudend op de plannen van de rijke Vlaming Coucke."Tot nu is het een privaat probleem. Ik ken het project van meneer Coucke niet, maar het zou me wel verbazen dat het geen mooi project wordt. Sowieso is Durbuy nu al de eerste bestemming voor toeristen in Wallonië", aldus de burgemeester in een reactie aan De Morgen.

Bart Maerten, de zakenpartner van Marc Coucke, probeert de campingbewoners - alvast gedeeltelijk - gerust te stellen. 'De verkoop is nog niet eens rond', zegt Maerten in De Standaard. Wat de ondernemers er precies van plan zijn, blijft onduidelijk, maar 'vanzelfsprekend zullen we die mensen daar niet zomaar onmiddellijk buitenzetten.' (BO)

Omega Pharma-oprichter en miljardair Marc Coucke wil fors investeren in de buurt van het Luxemburgse dorp Durbuy. In de bossen tussen Durbuy en Barvaux wordt binnenkort een ecologische pretpark geopend, maar daar blijft het niet bij. Coucke heeft in de buurt nog meer gronden gekocht, waardoor een kampeerterrein bedreigd wordt. Op een van die gronden bevindt zich namelijk de camping La Chenaie. Volgens de Luxemburgse regionale zender TV Lux zal het kampeerterrein, waarop zo'n 200 stacaravans staan, ontruimd worden. Naar verluidt komt er in de plaats van de camping een chic bungalowpark, wat kwaad bloed zet bij de huidige bewoners. De huidige bewoners betalen jaarlijks 1.200 à 1.400 euro voor de huur van het terrein, meldt De Morgen.Hoewel niets officieel beslist is - op 24 juni volgt er een persconferentie - maken de huidige campingbewoners zich grote zorgen over hun toekomst. Het gaat om een 150-tal families die er soms al generaties lang hun stacaravan hebben staan. Intussen hebben de bezorgde bewoners al een Facebookgroep opgericht uit vrees dat ze zullen moeten vertrekken.Burgemeester Philippe Bontemps reageert terughoudend op de plannen van de rijke Vlaming Coucke."Tot nu is het een privaat probleem. Ik ken het project van meneer Coucke niet, maar het zou me wel verbazen dat het geen mooi project wordt. Sowieso is Durbuy nu al de eerste bestemming voor toeristen in Wallonië", aldus de burgemeester in een reactie aan De Morgen.Bart Maerten, de zakenpartner van Marc Coucke, probeert de campingbewoners - alvast gedeeltelijk - gerust te stellen. 'De verkoop is nog niet eens rond', zegt Maerten in De Standaard. Wat de ondernemers er precies van plan zijn, blijft onduidelijk, maar 'vanzelfsprekend zullen we die mensen daar niet zomaar onmiddellijk buitenzetten.' (BO)