De 56-jarige Scotting, die de Australisch-Britse nationaliteit heeft, komt over van staalgigant ArcelorMittal, waar hij Chief Executive Mijnbouw was. Hij heeft volgens Nyrstar bijna dertig jaar ervaring in de metaal- en mijnbouwindustrie "vanuit strategische, operationele, technische en adviserende rollen".

"Voor de hand liggende keuze"

"Na een uitgebreide en wereldwijde zoektocht was Bill Scotting de voor de hand liggende keuze om Nyrstar in deze nieuwe fase in zijn ontwikkeling te leiden", zegt Julien De Wilde, de voorzitter van de raad van bestuur van Nyrstar, in een persbericht.

"Hij heeft bewezen complexe kwesties te kunnen oplossen, waarde te kunnen creëren en over een grondige kennis van de sector te beschikken. Zo kan hij de focus leggen op het verbeteren van de operationele uitmuntendheid van de mijnen, de herontwikkeling van Port Pirie tot een goed einde brengen en samenwerken met het senior managementteam van Nyrstar om opnieuw te zorgen voor de vereiste stabiliteit om zaken te kunnen opleveren en waarde voor onze aandeelhouders te creëren."

Scotting is de opvolger van Roland Junck, die eind november vorig jaar Nyrstar verliet. Sindsdien was financieel directeur Heinz Eigner waarnemend CEO. (Belga/NS)

De 56-jarige Scotting, die de Australisch-Britse nationaliteit heeft, komt over van staalgigant ArcelorMittal, waar hij Chief Executive Mijnbouw was. Hij heeft volgens Nyrstar bijna dertig jaar ervaring in de metaal- en mijnbouwindustrie "vanuit strategische, operationele, technische en adviserende rollen". "Na een uitgebreide en wereldwijde zoektocht was Bill Scotting de voor de hand liggende keuze om Nyrstar in deze nieuwe fase in zijn ontwikkeling te leiden", zegt Julien De Wilde, de voorzitter van de raad van bestuur van Nyrstar, in een persbericht. "Hij heeft bewezen complexe kwesties te kunnen oplossen, waarde te kunnen creëren en over een grondige kennis van de sector te beschikken. Zo kan hij de focus leggen op het verbeteren van de operationele uitmuntendheid van de mijnen, de herontwikkeling van Port Pirie tot een goed einde brengen en samenwerken met het senior managementteam van Nyrstar om opnieuw te zorgen voor de vereiste stabiliteit om zaken te kunnen opleveren en waarde voor onze aandeelhouders te creëren." Scotting is de opvolger van Roland Junck, die eind november vorig jaar Nyrstar verliet. Sindsdien was financieel directeur Heinz Eigner waarnemend CEO. (Belga/NS)