De 71-jarige Madoff zit een celstraf van 150 jaar uit nadat hij in juni vorig jaar veroordeeld werd voor een miljardenfraude ter waarde van meer dan 60 miljard dollar. Door de financiële crisis stortte zijn piramidesysteem in.

Een medegedetineerde die momenteel nog in Butner zit, meldt dat Madoff een gebroken neus en gebroken ribben overhield aan de vechtpartij, net als snijwonden in het aangezicht en hoofd. Al kon de WSJ deze feiten niet controleren. De "gespierde" aanvaller zou voor drugsfeiten vastzitten.

De krant geeft geen reden aan voor de vechtpartij maar schetst wel zijn handelingen in de gevangenis. Zo geeft hij financieel advies aan sommigen en zou hij contact hebben met maffiabaas Carmine Persico van de Colombo-familie. Medegevangenen meldden dat Madoff enige reputatie geniet omwille van de omvang van zijn fraudesysteem.

Destijds zei het gevangeniswezen dat Madoff naar de ziekenboeg overgebracht werd omwille van duizeligheid en hoge bloeddruk. Een vechtpartij werd toen ontkend. Zijn advocaat wenst nu geen commentaar te geven.

Volgens het gevangeniswezen gaf Madoff in december aan dat hij niet aangevallen was en kwamen zijn verklaringen overeen met het onderzoek. "Geen enkele gedetineerde meldde aan de directie dat hij aangevallen was."

De 71-jarige Madoff zit een celstraf van 150 jaar uit nadat hij in juni vorig jaar veroordeeld werd voor een miljardenfraude ter waarde van meer dan 60 miljard dollar. Door de financiële crisis stortte zijn piramidesysteem in. Een medegedetineerde die momenteel nog in Butner zit, meldt dat Madoff een gebroken neus en gebroken ribben overhield aan de vechtpartij, net als snijwonden in het aangezicht en hoofd. Al kon de WSJ deze feiten niet controleren. De "gespierde" aanvaller zou voor drugsfeiten vastzitten. De krant geeft geen reden aan voor de vechtpartij maar schetst wel zijn handelingen in de gevangenis. Zo geeft hij financieel advies aan sommigen en zou hij contact hebben met maffiabaas Carmine Persico van de Colombo-familie. Medegevangenen meldden dat Madoff enige reputatie geniet omwille van de omvang van zijn fraudesysteem. Destijds zei het gevangeniswezen dat Madoff naar de ziekenboeg overgebracht werd omwille van duizeligheid en hoge bloeddruk. Een vechtpartij werd toen ontkend. Zijn advocaat wenst nu geen commentaar te geven. Volgens het gevangeniswezen gaf Madoff in december aan dat hij niet aangevallen was en kwamen zijn verklaringen overeen met het onderzoek. "Geen enkele gedetineerde meldde aan de directie dat hij aangevallen was."