De Franse miljardair Bernard Arnault heeft begin deze maand zeven van zijn vennootschappen verhuisd van een anoniem appartement in Schaarbeek naar de Blue Tower aan de Louizalaan. Dat blijkt uit de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Arnault, de eigenaar van het luxe-imperium LVMH (Christian Dior, Louis Vuitton, Moët & Chandon), centraliseerde tot nu toe het gros van zijn Belgische vennootschappen in het appartement aan de Frans Courtenslaan in Schaarbeek. Slechts twee bedrijven (Hanninvest en LVMH Finance Belgique) zaten aan de Louizalaan. Nu komen er daar zeven bij.

"Alle Belgische bedrijven in de groep verhuizen naar de Louizalaan", zegt een woordvoerder. Het gaat volgens hem om een rationalisering.

Na de verhuizing van de zeven vennootschappen naar de Louizalaan blijven enkel Pilinvest, LVM International en de stichting Protectinvest in Schaarbeek. Maar op termijn krijgen die ook onderdak in Elsene. Dan blijven enkel Straatj, een bedrijf van zoon Antoine Arnault, en Mohexy van Arnaults rechterhand Pierre Godé achter in de schaduw van de VRT-toren. (Belga/KVDA)

De Franse miljardair Bernard Arnault heeft begin deze maand zeven van zijn vennootschappen verhuisd van een anoniem appartement in Schaarbeek naar de Blue Tower aan de Louizalaan. Dat blijkt uit de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Arnault, de eigenaar van het luxe-imperium LVMH (Christian Dior, Louis Vuitton, Moët & Chandon), centraliseerde tot nu toe het gros van zijn Belgische vennootschappen in het appartement aan de Frans Courtenslaan in Schaarbeek. Slechts twee bedrijven (Hanninvest en LVMH Finance Belgique) zaten aan de Louizalaan. Nu komen er daar zeven bij. "Alle Belgische bedrijven in de groep verhuizen naar de Louizalaan", zegt een woordvoerder. Het gaat volgens hem om een rationalisering. Na de verhuizing van de zeven vennootschappen naar de Louizalaan blijven enkel Pilinvest, LVM International en de stichting Protectinvest in Schaarbeek. Maar op termijn krijgen die ook onderdak in Elsene. Dan blijven enkel Straatj, een bedrijf van zoon Antoine Arnault, en Mohexy van Arnaults rechterhand Pierre Godé achter in de schaduw van de VRT-toren. (Belga/KVDA)