De voormalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank - Federal Reserve (Fed) - heeft net een boek geschreven over de financiële crisis. Het boek wordt dit najaar op de markt gebracht, maar in afwachting kunnen belangstellenden terecht op de blog van Ben Bernanke, meldt het Brookings Institution maandag.

"Aangezien ik opnieuw een gewone burger ben, kan ik voortaan weer commentaar geven op economische en financiële kwesties zonder dat mijn woorden onder de loep worden genomen door Fed-watchers," aldus de 61-jarige Bernanke, die zijn ambt van Fed-voorzitter op 31 januari 2014 voor bekeken hield.

De gewezen professor aan de Princeton University zal zijn beschouwingen - aangevuld met vragen en opmerkingen van lezers - voortaan online publiceren via zijn blog, die 'belangrijke binnenlandse en wereldwijde financieel-economische kwesties zal belichten. En, misschien gaat het af en toe ook over baseball," luidt het.

Zoals uit bovenstaande tweet blijkt, laat Ben Bernanke voortaan ook van zich horen op het forum van de twittergemeenschap. (BO)

De blog van Bernanke vind je terug op www.brookings.edu/blogs/ben-bernanke

De voormalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank - Federal Reserve (Fed) - heeft net een boek geschreven over de financiële crisis. Het boek wordt dit najaar op de markt gebracht, maar in afwachting kunnen belangstellenden terecht op de blog van Ben Bernanke, meldt het Brookings Institution maandag."Aangezien ik opnieuw een gewone burger ben, kan ik voortaan weer commentaar geven op economische en financiële kwesties zonder dat mijn woorden onder de loep worden genomen door Fed-watchers," aldus de 61-jarige Bernanke, die zijn ambt van Fed-voorzitter op 31 januari 2014 voor bekeken hield.De gewezen professor aan de Princeton University zal zijn beschouwingen - aangevuld met vragen en opmerkingen van lezers - voortaan online publiceren via zijn blog, die 'belangrijke binnenlandse en wereldwijde financieel-economische kwesties zal belichten. En, misschien gaat het af en toe ook over baseball," luidt het.Zoals uit bovenstaande tweet blijkt, laat Ben Bernanke voortaan ook van zich horen op het forum van de twittergemeenschap. (BO)