Over iets meer dan vier weken weten we wie de nieuwe wereldkampioen voetbal is. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal (WSJ) wilde wel eens weten wie het WK zou winnen op basis van andere dan sportieve prestaties.

In 'het WK van al de rest' komen 'disciplines' aan bod als werkloosheid, huwelijken, klimaat, levensverwachting, bevolkingsdichtheid- en groei, enzovoort. Voor elke categorie berekent de WSJ welk landen zich zouden kwalificeren in elke van de acht groepen en vervolgens in de knock-outfase. Wat blijkt: België zou het wereldkampioenschap winnen als het ging om... het eten van dierlijke vetten. Ging het om de leeftijd van de selectie gaan, dan zouden we de finale verliezen van Ghana.

Interessant om de 32 deelnemende landen eens met elkaar te vergelijken op basis van verschillende criteria. Bekijk de applicatie op de website van de WSJ. (KVDA)

Over iets meer dan vier weken weten we wie de nieuwe wereldkampioen voetbal is. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal (WSJ) wilde wel eens weten wie het WK zou winnen op basis van andere dan sportieve prestaties. In 'het WK van al de rest' komen 'disciplines' aan bod als werkloosheid, huwelijken, klimaat, levensverwachting, bevolkingsdichtheid- en groei, enzovoort. Voor elke categorie berekent de WSJ welk landen zich zouden kwalificeren in elke van de acht groepen en vervolgens in de knock-outfase. Wat blijkt: België zou het wereldkampioenschap winnen als het ging om... het eten van dierlijke vetten. Ging het om de leeftijd van de selectie gaan, dan zouden we de finale verliezen van Ghana. Interessant om de 32 deelnemende landen eens met elkaar te vergelijken op basis van verschillende criteria. Bekijk de applicatie op de website van de WSJ. (KVDA)