Ter herinnering: in juni werd niet alleen de vice-president Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Sponsoring, PR, Evenementen & Reputatie Concetta Fagard van Belgacom ontslagen. Ook Florence Coppenolle, vice-president Corporate Communications van Belgacom, ging de laan uit. Zij had intern een klacht ingediend tegen Concetta Fagard wegens "pesten op het werk".

Nu laat ze haar advocaat, Jean-Claude Derzelle, publiek reageren. "Mijn cliënte vond dat ze niet meer voor Belgacom kon werken na het neerleggen van die klacht", legt Derzelle uit. "Maar zij heeft de moed gehad van hardop te zeggen wat iedereen in stilte dacht, in een onderbouwd dossier van 40 pagina's, met de steun van tientallen getuigen die konden worden gehoord". Om het schandaal te vermijden, besloot de Belgacom-directie zowel van Florence Coppenolle als van Concetta Fagard afscheid te nemen.

"Leeggelopen"

Maar de terugkeer van Fagard, gesteund door Bellens tegen het advies van zijn raad van bestuur, blijft Florence Coppenolle nu in de keel steken. "De klacht is grondig geanalyseerd. De zaak is ineengezakt ("dégonflée")", verklaarde Didier Bellens recentelijk in l'Echo, waar hij het ontslag van zijn beschermelinge Fagard een "onrechtvaardigheid" noemde. "Die woorden brengen mijn cliënte in discrediet", zegt de advocaat van Coppenolle nu. "Die zaak is helemaal niet ineengezakt. De zaak is stopgezet omwille van het vertrek van Concetta Fagard. De preventiecel heeft haar onderzoek niet voortgezet omdat de aangeklaagde persoon niet langer bij de firma werkte".

"Van buitenaf gezien, lijkt dit voorval rampzalig voor het imago van Belgacom", zegt Derzelle. "Mevrouw Fagard wordt gevraagd te vertrekken, om het onderzoek van de klacht op te schorten. Vervolgens wordt ze opnieuw aangenomen met het argument dat de klacht niet deugde. Op slag lijkt het of mijn cliënte verzinsels verkoopt".

Florence Coppenolle denkt er nu over om de zaak voor het gerecht te brengen. "Wij gaan ons niet laten doen", geeft Jean-Claude Derzelle aan. "Mijn cliënte kan effectief altijd direct klacht indienen tegen de aangeklaagde persoon, zelfs voor feiten uit het verleden. Zij kan ook schadevergoeding eisen voor de aanslag op haar imago. Ik zal haar dat aanraden".

Volgens onze informatie maken nu verschillende personeelsleden zich klaar om de preventiecel van Belgacom in te schakelen tegenover Fagard. (GQ-Tendances/BL)

Ter herinnering: in juni werd niet alleen de vice-president Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Sponsoring, PR, Evenementen & Reputatie Concetta Fagard van Belgacom ontslagen. Ook Florence Coppenolle, vice-president Corporate Communications van Belgacom, ging de laan uit. Zij had intern een klacht ingediend tegen Concetta Fagard wegens "pesten op het werk". Nu laat ze haar advocaat, Jean-Claude Derzelle, publiek reageren. "Mijn cliënte vond dat ze niet meer voor Belgacom kon werken na het neerleggen van die klacht", legt Derzelle uit. "Maar zij heeft de moed gehad van hardop te zeggen wat iedereen in stilte dacht, in een onderbouwd dossier van 40 pagina's, met de steun van tientallen getuigen die konden worden gehoord". Om het schandaal te vermijden, besloot de Belgacom-directie zowel van Florence Coppenolle als van Concetta Fagard afscheid te nemen. "Leeggelopen" Maar de terugkeer van Fagard, gesteund door Bellens tegen het advies van zijn raad van bestuur, blijft Florence Coppenolle nu in de keel steken. "De klacht is grondig geanalyseerd. De zaak is ineengezakt ("dégonflée")", verklaarde Didier Bellens recentelijk in l'Echo, waar hij het ontslag van zijn beschermelinge Fagard een "onrechtvaardigheid" noemde. "Die woorden brengen mijn cliënte in discrediet", zegt de advocaat van Coppenolle nu. "Die zaak is helemaal niet ineengezakt. De zaak is stopgezet omwille van het vertrek van Concetta Fagard. De preventiecel heeft haar onderzoek niet voortgezet omdat de aangeklaagde persoon niet langer bij de firma werkte". "Van buitenaf gezien, lijkt dit voorval rampzalig voor het imago van Belgacom", zegt Derzelle. "Mevrouw Fagard wordt gevraagd te vertrekken, om het onderzoek van de klacht op te schorten. Vervolgens wordt ze opnieuw aangenomen met het argument dat de klacht niet deugde. Op slag lijkt het of mijn cliënte verzinsels verkoopt". Florence Coppenolle denkt er nu over om de zaak voor het gerecht te brengen. "Wij gaan ons niet laten doen", geeft Jean-Claude Derzelle aan. "Mijn cliënte kan effectief altijd direct klacht indienen tegen de aangeklaagde persoon, zelfs voor feiten uit het verleden. Zij kan ook schadevergoeding eisen voor de aanslag op haar imago. Ik zal haar dat aanraden". Volgens onze informatie maken nu verschillende personeelsleden zich klaar om de preventiecel van Belgacom in te schakelen tegenover Fagard. (GQ-Tendances/BL)