Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) heeft Karel Anthonissen, de Gentse directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), een blaam gegeven. Dat melden De Standaard en De Tijd.

Karel Anthonissen wordt ten laste gelegd dat hij persoonlijk is tussenbeide gekomen in het beruchte belastingdossier tegen Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD). Anthonissen werd van het dossier gehaald toen het conflict met De Gucht ontspoorde, maar zou zich toch met de zaak zijn blijven bemoeien.

De administrateur-generaal van de BBI, Frank Philipsen, vroeg daarom een terechtwijzing van Anthonissen, en ook voor diens interviews in de media die zouden getuigen van een gebrek aan loyauteit.

Een terechtwijzing is de lichtste tuchtstraf voor ambtenaren. Maar Crombez geeft Anthonissen nu dus toch een zwaardere tuchtsanctie. (belga/SD)

Karel Anthonissen wordt ten laste gelegd dat hij persoonlijk is tussenbeide gekomen in het beruchte belastingdossier tegen Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD). Anthonissen werd van het dossier gehaald toen het conflict met De Gucht ontspoorde, maar zou zich toch met de zaak zijn blijven bemoeien. De administrateur-generaal van de BBI, Frank Philipsen, vroeg daarom een terechtwijzing van Anthonissen, en ook voor diens interviews in de media die zouden getuigen van een gebrek aan loyauteit. Een terechtwijzing is de lichtste tuchtstraf voor ambtenaren. Maar Crombez geeft Anthonissen nu dus toch een zwaardere tuchtsanctie. (belga/SD)