Dat vernam De Tijd.

De belastinginspectie wil het totale vermogen van de familie de Spoelberch, geschat op meer dan 17 miljard euro, in kaart brengen. Samen met de families Van Damme en de Mévius bezit de familie de Spoelberch 29 procent van de biergigant AB InBev, goed voor 35 miljard euro, maar het patrimonium van de familie is verspreid over de hele wereld.

Aanleiding voor het grote onderzoek zijn LuxLeaks en SwissLeaks. Bij beide lekken kwamen belastingconstructies aan het licht waarbij de miljardairsfamilie betrokken was.

(Belga/RR)

Dat vernam De Tijd.De belastinginspectie wil het totale vermogen van de familie de Spoelberch, geschat op meer dan 17 miljard euro, in kaart brengen. Samen met de families Van Damme en de Mévius bezit de familie de Spoelberch 29 procent van de biergigant AB InBev, goed voor 35 miljard euro, maar het patrimonium van de familie is verspreid over de hele wereld. Aanleiding voor het grote onderzoek zijn LuxLeaks en SwissLeaks. Bij beide lekken kwamen belastingconstructies aan het licht waarbij de miljardairsfamilie betrokken was.(Belga/RR)