Kobe Bryant, de Amerikaanse basketbalster die op 14 april een punt heeft gezet achter zijn succesvolle carrière, start samen met ondernemer en investeerder Jeff Stibel de firma Bryant Stibel op. Dat meldt The Wall Street Journal maandag.

Bryant Stibel wordt een zogenaamd durfkapitaalfonds (venture capitel fund) dat wil investeren in technologie-, data- en mediabedrijven. Het fonds heeft 100 miljoen dollar in kas.

Bryant en Stibel hebben sinds 2013 overigens al geïnvesteerd in 15 bedrijven, waaronder sportmediawebsite The Players Tribune, videospelletjesdesigner Scopely en softwarebedrijf RingDNA.

Beiden hopen dat het durfkapitaalfonds een weerspiegeling wordt van hun afzonderlijke talenten. Stibel beschikt in dat verband misschien wel over de beste troeven al bezieler van een aantal marketing- en technologiebedrijven, zoals Web.com.

Bryant van zijn kant kan mogelijk bogen op zijn creatieve talent en marketingexpertise. Bij wijze van illustratie ontwierp de met lof overladen NBA-ster alvast het logo van Bryant Stibel.

(BO)

Kobe Bryant, de Amerikaanse basketbalster die op 14 april een punt heeft gezet achter zijn succesvolle carrière, start samen met ondernemer en investeerder Jeff Stibel de firma Bryant Stibel op. Dat meldt The Wall Street Journal maandag.Bryant Stibel wordt een zogenaamd durfkapitaalfonds (venture capitel fund) dat wil investeren in technologie-, data- en mediabedrijven. Het fonds heeft 100 miljoen dollar in kas.Bryant en Stibel hebben sinds 2013 overigens al geïnvesteerd in 15 bedrijven, waaronder sportmediawebsite The Players Tribune, videospelletjesdesigner Scopely en softwarebedrijf RingDNA.Beiden hopen dat het durfkapitaalfonds een weerspiegeling wordt van hun afzonderlijke talenten. Stibel beschikt in dat verband misschien wel over de beste troeven al bezieler van een aantal marketing- en technologiebedrijven, zoals Web.com. Bryant van zijn kant kan mogelijk bogen op zijn creatieve talent en marketingexpertise. Bij wijze van illustratie ontwierp de met lof overladen NBA-ster alvast het logo van Bryant Stibel. (BO)