De huidige voorzitter, Marcus Wallenberg, wil niet herverkozen worden op de algemene vergadering van Electrolux op 26 maart. Hij wil zich houden aan nieuwe Europese regelgeving die het aantal bestuursmandaten beperkt voor bestuursleden van financiële instellingen.

Leten, die vorige maand werd verkozen tot Trends Manager van het Jaar, is al sinds 2012 vicevoorzitter van Electrolux, dat 61.000 werknemers telt en een wereldspeler is in de productie van huishoudtoestellen. Ook merken als AEG en Zanussi maken deel uit van de groep.

Marcus Wallenberg behoort tot de machtige gelijknamige familie, die via het investeringsvehikel Investor AB de grootste aandeelhouder is van zowel Atlas Copco als Electrolux, maar ook van onder meer Ericsson, Husqvarna en SKF.

Electrolux is voor Leten het enige bestuursmandaat buiten Atlas Copco. "En dat wil ik voorlopig zo houden", zei Leten onlangs aan Trends.

De huidige voorzitter, Marcus Wallenberg, wil niet herverkozen worden op de algemene vergadering van Electrolux op 26 maart. Hij wil zich houden aan nieuwe Europese regelgeving die het aantal bestuursmandaten beperkt voor bestuursleden van financiële instellingen. Leten, die vorige maand werd verkozen tot Trends Manager van het Jaar, is al sinds 2012 vicevoorzitter van Electrolux, dat 61.000 werknemers telt en een wereldspeler is in de productie van huishoudtoestellen. Ook merken als AEG en Zanussi maken deel uit van de groep. Marcus Wallenberg behoort tot de machtige gelijknamige familie, die via het investeringsvehikel Investor AB de grootste aandeelhouder is van zowel Atlas Copco als Electrolux, maar ook van onder meer Ericsson, Husqvarna en SKF. Electrolux is voor Leten het enige bestuursmandaat buiten Atlas Copco. "En dat wil ik voorlopig zo houden", zei Leten onlangs aan Trends.