Ann Vancoillie, zaakvoerder van de kmo's Aluvision en Creaplan, werd verkozen tot winnares van de Womed Award 2012, een initiatief van markant en Unizo.

Creaplan is een projectbedrijf voor standenbouw, interieurinrichting en displays. Aluvision is een productiebedrijf wiens producten vooral worden verkocht aan standenbouwers.

Vancoillie is 44 en moeder van drie. Ze haalde het van Sonia Pypaert en Anneleen Desmyter. Pypaert runt de kinderwinkel Baby's Corner. Desmyter stuurt mee het vastgoedbedrijf Quares.

Vancoillie behaalde een bachelor in communicatiewetenschappen in Antwerpen en studeerde public relations en marketing aan de Suffolk University in Boston. Ze startte haar carrière in Parijs bij WCSS, een zusterbedrijf van IBM gespecialiseerd in logistieke software. Na een jaar keerde ze terug naar België waar ze 4,5 jaar actief was bij de bedrijvengroep van Aimé Desimpel.

"Het was een meisjesdroom om zelfstandig te worden", zegt Vancoillie. Ze is "overtuigd dat geslacht geen rol speelt bij de uitvoering van een job".

Ann Vancoillie, zaakvoerder van de kmo's Aluvision en Creaplan, werd verkozen tot winnares van de Womed Award 2012, een initiatief van markant en Unizo.Creaplan is een projectbedrijf voor standenbouw, interieurinrichting en displays. Aluvision is een productiebedrijf wiens producten vooral worden verkocht aan standenbouwers. Vancoillie is 44 en moeder van drie. Ze haalde het van Sonia Pypaert en Anneleen Desmyter. Pypaert runt de kinderwinkel Baby's Corner. Desmyter stuurt mee het vastgoedbedrijf Quares.Vancoillie behaalde een bachelor in communicatiewetenschappen in Antwerpen en studeerde public relations en marketing aan de Suffolk University in Boston. Ze startte haar carrière in Parijs bij WCSS, een zusterbedrijf van IBM gespecialiseerd in logistieke software. Na een jaar keerde ze terug naar België waar ze 4,5 jaar actief was bij de bedrijvengroep van Aimé Desimpel. "Het was een meisjesdroom om zelfstandig te worden", zegt Vancoillie. Ze is "overtuigd dat geslacht geen rol speelt bij de uitvoering van een job".