Het gereputeerde zakenmagazine Forbes maakte woensdag de jaarlijkse ranglijst van's werelds machtigste vrouwen bekend.

Merkel staat dit jaar intussen al voor de vijfde keer op zes jaar tijd op kop. De 58-jarige Merkel wordt door Forbes beschouwd als de 'Iron Lady' van de Europese Unie en de hoofdrolspeler in de crisis van de eurozone. Ze is al sinds 2005 bondskanselier van de locomotief van de eurozone.

Het magazine benadrukte ook 'het formidabele jaar' van de 64-jarige Hilary Clinton, die op twee staat. De Braziliaanse presidente Dilma Rousseff volgt op drie.

De 100 machtigste vrouwen ter wereld, onder wie elf uit Europa, komen onder meer uit de zakenwereld, de politiek, de media, de mode, het entertainment en caritatieve organisaties.

Forbes noteert dit jaar de opkomst van de zogenaamde 'tech women' , van wie er 6 in de top 25 staan, onder wie Sheryl Sandberg van Facebook en Susan Wojcicki van Google. Een andere opmerkelijke vaststelling volgens het zakenblad is de doorbraak van de 'business women' uit Azië, 'van China tot Nieuw- Zeeland, tot Thailand en Singapore'.

Het popicoon Lady Gaga is met haar 26 lentes de jongste vrouw in de rangschikking, de 86-jarige Britse koningin Elizabeth de oudste. De vrouwen werden gerangschikt volgens invloed, het fortuin dat ze controleren of bezitten, en hun aanwezigheid in de media.

Forbes merkt op dat bijna alle vrouwen uit de top 100 actief zijn op de sociale media. Gezamenlijk tellen ze 90 miljoen volgers op Twitter. Lady Gaga leidt de dans met 28.199.061 volgers. (BO)

Het gereputeerde zakenmagazine Forbes maakte woensdag de jaarlijkse ranglijst van's werelds machtigste vrouwen bekend. Merkel staat dit jaar intussen al voor de vijfde keer op zes jaar tijd op kop. De 58-jarige Merkel wordt door Forbes beschouwd als de 'Iron Lady' van de Europese Unie en de hoofdrolspeler in de crisis van de eurozone. Ze is al sinds 2005 bondskanselier van de locomotief van de eurozone.Het magazine benadrukte ook 'het formidabele jaar' van de 64-jarige Hilary Clinton, die op twee staat. De Braziliaanse presidente Dilma Rousseff volgt op drie.De 100 machtigste vrouwen ter wereld, onder wie elf uit Europa, komen onder meer uit de zakenwereld, de politiek, de media, de mode, het entertainment en caritatieve organisaties. Forbes noteert dit jaar de opkomst van de zogenaamde 'tech women' , van wie er 6 in de top 25 staan, onder wie Sheryl Sandberg van Facebook en Susan Wojcicki van Google. Een andere opmerkelijke vaststelling volgens het zakenblad is de doorbraak van de 'business women' uit Azië, 'van China tot Nieuw- Zeeland, tot Thailand en Singapore'.Het popicoon Lady Gaga is met haar 26 lentes de jongste vrouw in de rangschikking, de 86-jarige Britse koningin Elizabeth de oudste. De vrouwen werden gerangschikt volgens invloed, het fortuin dat ze controleren of bezitten, en hun aanwezigheid in de media.Forbes merkt op dat bijna alle vrouwen uit de top 100 actief zijn op de sociale media. Gezamenlijk tellen ze 90 miljoen volgers op Twitter. Lady Gaga leidt de dans met 28.199.061 volgers. (BO)