De voormalige CEO van de in Londen gevestigde moderetailer Burberry Group Plc kon vorig jaar rekenen op een verloningspakket van 82,6 miljoen dollar. Dat berekende het persagentschap Bloomberg.

De 54-jarige Britse Ahrendts, die mee de Apple Watch introduceerde, kwam in mei 2014 in dienst bij Apple en werd meteen de eerste vrouw in het managementteam van het technologiebedrijf. De verloning van Ahrendts omvat onder meer een tekenbonus en een compensatie voor de bonus die ze door haar vertrek bij Burberry niet uitbetaald kreeg.

Het volledig verloningspakket van de Britse wordt na de eerste vijf maanden van het jaar, rekening houdend met de klimmende Apple-koers op de beurs, gewaardeerd op 105,5 miljoen dollar.

De 39-jarige Marissa Mayer van zoekmachine Yahoo! was in 2014 met een verloning 59,1 miljoen dollar de best betaalde vrouwelijke CEO. Maar de waarde van haar verloningspakket, dat grotendeels uit opties en aandelen bestaat, daalde door het slabakkende Yahoo-aandeel tot 45 miljoen dollar, zo blijkt uit de berekeningen van Bloomberg.

Niet Mayer, maar Safra Catz van Oracle werd de tweede best betaalde vrouw in het fiscale jaar 2014. Catz kan rekenen op een verloningspakket van 71,2 miljoen dollar voor haar verdiensten als chief financial officer (CFO) bij de software-ontwikkelaar.

Noch de woordvoerder van Apple, noch die van Yahoo! of Oracle wilde commentaar geven op de verloning van de best betaalde topvrouwen. (BO)

De voormalige CEO van de in Londen gevestigde moderetailer Burberry Group Plc kon vorig jaar rekenen op een verloningspakket van 82,6 miljoen dollar. Dat berekende het persagentschap Bloomberg.De 54-jarige Britse Ahrendts, die mee de Apple Watch introduceerde, kwam in mei 2014 in dienst bij Apple en werd meteen de eerste vrouw in het managementteam van het technologiebedrijf. De verloning van Ahrendts omvat onder meer een tekenbonus en een compensatie voor de bonus die ze door haar vertrek bij Burberry niet uitbetaald kreeg.Het volledig verloningspakket van de Britse wordt na de eerste vijf maanden van het jaar, rekening houdend met de klimmende Apple-koers op de beurs, gewaardeerd op 105,5 miljoen dollar.De 39-jarige Marissa Mayer van zoekmachine Yahoo! was in 2014 met een verloning 59,1 miljoen dollar de best betaalde vrouwelijke CEO. Maar de waarde van haar verloningspakket, dat grotendeels uit opties en aandelen bestaat, daalde door het slabakkende Yahoo-aandeel tot 45 miljoen dollar, zo blijkt uit de berekeningen van Bloomberg.Niet Mayer, maar Safra Catz van Oracle werd de tweede best betaalde vrouw in het fiscale jaar 2014. Catz kan rekenen op een verloningspakket van 71,2 miljoen dollar voor haar verdiensten als chief financial officer (CFO) bij de software-ontwikkelaar.Noch de woordvoerder van Apple, noch die van Yahoo! of Oracle wilde commentaar geven op de verloning van de best betaalde topvrouwen. (BO)