Dock Street Brewery,een brouwerij uit de Amerikaanse staat Philadelphia, lanceert een reeks bieren om de Amerikanen te ontmoedigen voor de Republikeinse koploper Donald Trump te stemmen bij de Amerikaanse verkiezingen van dit jaar. De brouwer laat er geen twijfel over bestaan dat de campagne onversneden anti-Donald Trump gericht is.

Het eerste bier in de reeks wordt de 'Short Fingered Stout', een verwijzing naar de grootte van de handen van de 69-jarige vastgoedmagnaat. Het bier wordt verkocht in een fles met een etiket dat een spotprent van Trump laat zien, met daaronder de slogan: 'Friends Don't Let Friends Vote Drumpf'.

De brouwer noemt de Republikeinse presidentskandidaat doelbewust Drumpf en niet Trump. Drumpf is namelijk de oorspronkelijke familienaam van de voorouders van Donald Trump.

"We brouwen deze serie om onze minachting voor Drumpf uit te drukken, en een vleugje solidariteit te uiten naar onze vrienden, fans en buren, die ook vinden dat het land een betere vertegenwoordiging verdient", luidt het in een toelichting.

'All are invited and welcomed, no matter what your political views are. Except one person...Go home man, you're Drumpf'

Trump heeft herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald door onder meer een tijdelijk reisverbod voor moslims die naar de Verenigde Staten willen komen te eisen, en door controversiële uitspraken over allochtonen en vrouwen. Dat leverde Trump heel wat aanhangers op, maar tegelijk is er in de VS sprake van een toenemend 'anti-Trump-sentiment' onder verschillende groepen kiezers die de tocht van de miljardair uit New York naar het Witte Huis willen verhinderen.

Een recente opiniepeiling, uitgevoerd op 22 maart door Reuters, toont evenwel aan dat Trump nog steeds een comfortabele voorsprong bij de Republikeinen geniet met een aanhang van 44,6 procent. Ter vergelijking: 26,9 procent van de bevraagden steunt Ted Cruz en 19,8 procent kiest voor John Kasich. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden plaats op 8 november. (BO)

Dock Street Brewery,een brouwerij uit de Amerikaanse staat Philadelphia, lanceert een reeks bieren om de Amerikanen te ontmoedigen voor de Republikeinse koploper Donald Trump te stemmen bij de Amerikaanse verkiezingen van dit jaar. De brouwer laat er geen twijfel over bestaan dat de campagne onversneden anti-Donald Trump gericht is.Het eerste bier in de reeks wordt de 'Short Fingered Stout', een verwijzing naar de grootte van de handen van de 69-jarige vastgoedmagnaat. Het bier wordt verkocht in een fles met een etiket dat een spotprent van Trump laat zien, met daaronder de slogan: 'Friends Don't Let Friends Vote Drumpf'.De brouwer noemt de Republikeinse presidentskandidaat doelbewust Drumpf en niet Trump. Drumpf is namelijk de oorspronkelijke familienaam van de voorouders van Donald Trump."We brouwen deze serie om onze minachting voor Drumpf uit te drukken, en een vleugje solidariteit te uiten naar onze vrienden, fans en buren, die ook vinden dat het land een betere vertegenwoordiging verdient", luidt het in een toelichting.Trump heeft herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald door onder meer een tijdelijk reisverbod voor moslims die naar de Verenigde Staten willen komen te eisen, en door controversiële uitspraken over allochtonen en vrouwen. Dat leverde Trump heel wat aanhangers op, maar tegelijk is er in de VS sprake van een toenemend 'anti-Trump-sentiment' onder verschillende groepen kiezers die de tocht van de miljardair uit New York naar het Witte Huis willen verhinderen.Een recente opiniepeiling, uitgevoerd op 22 maart door Reuters, toont evenwel aan dat Trump nog steeds een comfortabele voorsprong bij de Republikeinen geniet met een aanhang van 44,6 procent. Ter vergelijking: 26,9 procent van de bevraagden steunt Ted Cruz en 19,8 procent kiest voor John Kasich. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden plaats op 8 november. (BO)