Amerikaanse arbeidsmarkt presteert veel beter dan verwacht (ADP)

© belga

De bedrijven in de VS hebben in december tweemaal zoveel werknemers aangeworven dan verwacht. Dat blijkt uit het ‘officieuze’ banenrapport van ADP. Het officiële rapport volgt vrijdag.

Het ADP-banenrapport noteert in de privésector een toename van 325.000 nieuwe banen in december tegenover een herziene 204.000 in november. Het aantal nieuwe banen in december staat op het hoogste peil sinds 2001, en overtreft de analistenverwachtingen die een toename van 178.000 nieuwe banen voorspelden.

Dat er een groot verschil kan bestaan tussen het ‘officieuze’ banenrapport van ADP en het ‘officiële’ van het ministerie van Arbeid bleek in november. In de voorlaatste maand van 2011 noteerde ADP 206.000 nieuwe banen, terwijl het ministerie slechts 140.000 nieuwe jobs registreerde.

Het ADP-rapport is gebaseerd op data van 337.000 bedrijven die 21 miljoen werknemers in loondienst hebben. ADP werkt voor de verwerking van de gegevens samen met het onderzoeksbureau Macroeconomic Advisers LLC.

Het officiële banenrapport van het ministerie van Arbeid wordt vrijdag bekendgemaakt. Een voorlopige analistenprognose houdt voor december 2011 rekening met een banengroei van 175.000 in de privésector. Het banenrapport van het ministerie registreert ook de banengroei bij de overheid. (Bloomberg/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content