Arnault (63) is de voorzitter van de luxegroep LVMH en volgens Forbes met een vermogen van 41 miljard dollar de vierde rijkste man ter wereld. Het voorbije weekend raakte bekend dat hij Belg wil worden. De Franse multimiljardair heeft daarvoor een naturalisatieaanvraag ingediend bij de bevoegde Kamercommissie.

Volgens burgemeester Armand De Decker van Ukkel, die van Arnault eind vorig jaar te horen kreeg dat die zijn domicilie in Ukkel wilde zoeken, is dat niet om fiscale redenen, maar wel om "grote industriële ambitie in België, zonder twijfel samen met Albert Frère."

'Geen concreet project'
Frère reageert tegenover Le Figaro: "We hebben in het verleden samen investeringen gedaan. En dat doen we opnieuw met plezier. De stap die Arnault nu zet, doet die dromen misschien heropleven, maar vandaag hebben we geen enkel concreet project."

Ook circuleert het gerucht dat de mogelijke naturalisatie van Arnault iets te maken heeft met de opvolging van Frère. De Belgische miljardair ontkent dat en verklaart dat zijn opvolging al sinds 1982 geregeld is.

Omstreden

Arnault zelf ontkent dat hij om fiscale beweegredenen Belg wil worden. De aanvraag is omstreden, omdat de Franse president François Hollande een heffing van 75 procent wil invoeren op inkomens van minstens één miljoen euro.

Volgens de PvdA profiteert Arnault via de maatschappij LVHM Finance echter al vier jaar van de gulheid van het Belgische belastingsysteem. De totale vermindering via de notionele-intrestaftrek en de belastingvermindering op de meerwaarde op aandelen zou 188 miljoen euro bedragen", zegt de extreemlinkse partij.

Veel werkgelegenheid stond daar volgens PvdA overigens niet tegenover. Voor LVMH werken naar verluidt vijf voltijdse equivalenten. (Belga/KVDA)

Arnault (63) is de voorzitter van de luxegroep LVMH en volgens Forbes met een vermogen van 41 miljard dollar de vierde rijkste man ter wereld. Het voorbije weekend raakte bekend dat hij Belg wil worden. De Franse multimiljardair heeft daarvoor een naturalisatieaanvraag ingediend bij de bevoegde Kamercommissie. Volgens burgemeester Armand De Decker van Ukkel, die van Arnault eind vorig jaar te horen kreeg dat die zijn domicilie in Ukkel wilde zoeken, is dat niet om fiscale redenen, maar wel om "grote industriële ambitie in België, zonder twijfel samen met Albert Frère." 'Geen concreet project' Frère reageert tegenover Le Figaro: "We hebben in het verleden samen investeringen gedaan. En dat doen we opnieuw met plezier. De stap die Arnault nu zet, doet die dromen misschien heropleven, maar vandaag hebben we geen enkel concreet project." Ook circuleert het gerucht dat de mogelijke naturalisatie van Arnault iets te maken heeft met de opvolging van Frère. De Belgische miljardair ontkent dat en verklaart dat zijn opvolging al sinds 1982 geregeld is. Omstreden Arnault zelf ontkent dat hij om fiscale beweegredenen Belg wil worden. De aanvraag is omstreden, omdat de Franse president François Hollande een heffing van 75 procent wil invoeren op inkomens van minstens één miljoen euro. Volgens de PvdA profiteert Arnault via de maatschappij LVHM Finance echter al vier jaar van de gulheid van het Belgische belastingsysteem. De totale vermindering via de notionele-intrestaftrek en de belastingvermindering op de meerwaarde op aandelen zou 188 miljoen euro bedragen", zegt de extreemlinkse partij. Veel werkgelegenheid stond daar volgens PvdA overigens niet tegenover. Voor LVMH werken naar verluidt vijf voltijdse equivalenten. (Belga/KVDA)