Alain Beyens is vandaag CEO van StarBev. Deze dochter van het investeringsfonds CVC Capital Partners is een verzameling brouwactiviteiten in Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Hongarije, Kroatië, Montenegro, Roemenië, Servië, Slowakije, en Tsjechië. Deze brouwerijen waren tot einde 2009 in handen van AB InBev. Het geheel werd toen verkocht aan CVC Capital Partners. AB InBev heeft een voorkooprecht bij een eventuele terugkoop.

Alain Beyens leidt StarBev sinds april vorig jaar. Voordien was hij 22 jaar lang actief bij AB InBev. In zijn laatste functie leidde hij de afdeling West-Europa.

De Vlaamse topman in de brouwwereld wordt nu gevraagd als onafhankelijke bestuurder bij Duvel Moortgat. De Belgische marktleider in speciale bieren brouwde vorig jaar bijna 700.000 hectoliter. Het absolute topmerk van CEO Michel Moortgat, Trends Manager van het Jaar 2010, blijft Duvel. Het zware blonde bier was goed voor 59 procent van de omzet in 2010.

Axel Miller Duvel Moortgat haalt nog een tweede grote klepper als onafhankelijke bestuurder binnen: Axel Miller, de voorzitter van het directiecomité van de zakenbank Petercam. Tussen 2006 en 2008 was Axel Miller CEO van Dexia. Axel Miller is ook voorzitter van de raad van bestuur van Carmeuse.

Petercam heeft al ervaring in de brouwwereld. De vennoot Pascal Minne is bestuurder bij Eugénie Patri Sébastien. Via die Luxemburgse holding groeperen de Belgische controlerende familiale aandeelhouders hun belang in AB InBev.

Reactie Michel Moortgat In een reactie toont Trends Manager van het Jaar 2010 en CEO van Duvel Moortgat, Michel Moortgat, zich opgetogen over de twee nieuwe bestuurders: "De raad van bestuur is overtuigd dat Alain Beyens en Axel Miller vanuit hun zeer verscheiden achtergronden en ervaringen een zeer wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Duvel Moortgat".

Duvel Moortgat heeft een eigen brouwerij in Tsjechië, Bernard. De dochter deed het goed in 2010, en zag de verkoop met 3,4 procent aandikken. Onder meer alcoholvrije pils en kriekbier waren een succes. Tsjechië leverde in 2010 5,6 procent van de geconsolideerde omzet (7,76 miljoen van de 137 miljoen euro). Met Alain Beyens (via StarBev ook actief in Tsjechië) werden strikte regels afgesproken voor die markt. "We willen binnen de raad van bestuur elke belangenvermenging vermijden," verklaart de Trends Manager van het Jaar 2010. "Alain Beyens zal zich dan ook moeten onthouden en/of terugtrekken bij de besprekingen van onze Tsjechische activiteiten", meldt Michel Moortgat.

W.R.

Alain Beyens is vandaag CEO van StarBev. Deze dochter van het investeringsfonds CVC Capital Partners is een verzameling brouwactiviteiten in Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Hongarije, Kroatië, Montenegro, Roemenië, Servië, Slowakije, en Tsjechië. Deze brouwerijen waren tot einde 2009 in handen van AB InBev. Het geheel werd toen verkocht aan CVC Capital Partners. AB InBev heeft een voorkooprecht bij een eventuele terugkoop. Alain Beyens leidt StarBev sinds april vorig jaar. Voordien was hij 22 jaar lang actief bij AB InBev. In zijn laatste functie leidde hij de afdeling West-Europa. De Vlaamse topman in de brouwwereld wordt nu gevraagd als onafhankelijke bestuurder bij Duvel Moortgat. De Belgische marktleider in speciale bieren brouwde vorig jaar bijna 700.000 hectoliter. Het absolute topmerk van CEO Michel Moortgat, Trends Manager van het Jaar 2010, blijft Duvel. Het zware blonde bier was goed voor 59 procent van de omzet in 2010. Axel Miller Duvel Moortgat haalt nog een tweede grote klepper als onafhankelijke bestuurder binnen: Axel Miller, de voorzitter van het directiecomité van de zakenbank Petercam. Tussen 2006 en 2008 was Axel Miller CEO van Dexia. Axel Miller is ook voorzitter van de raad van bestuur van Carmeuse. Petercam heeft al ervaring in de brouwwereld. De vennoot Pascal Minne is bestuurder bij Eugénie Patri Sébastien. Via die Luxemburgse holding groeperen de Belgische controlerende familiale aandeelhouders hun belang in AB InBev. Reactie Michel Moortgat In een reactie toont Trends Manager van het Jaar 2010 en CEO van Duvel Moortgat, Michel Moortgat, zich opgetogen over de twee nieuwe bestuurders: "De raad van bestuur is overtuigd dat Alain Beyens en Axel Miller vanuit hun zeer verscheiden achtergronden en ervaringen een zeer wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Duvel Moortgat". Duvel Moortgat heeft een eigen brouwerij in Tsjechië, Bernard. De dochter deed het goed in 2010, en zag de verkoop met 3,4 procent aandikken. Onder meer alcoholvrije pils en kriekbier waren een succes. Tsjechië leverde in 2010 5,6 procent van de geconsolideerde omzet (7,76 miljoen van de 137 miljoen euro). Met Alain Beyens (via StarBev ook actief in Tsjechië) werden strikte regels afgesproken voor die markt. "We willen binnen de raad van bestuur elke belangenvermenging vermijden," verklaart de Trends Manager van het Jaar 2010. "Alain Beyens zal zich dan ook moeten onthouden en/of terugtrekken bij de besprekingen van onze Tsjechische activiteiten", meldt Michel Moortgat. W.R.