De VDAB heeft in september 17.701 vacatures binnengekregen in het normaal circuit, dus zonder de uitzendopdrachten. Dat zijn er 20 procent meer dan in september vorig jaar. Dat staat in het maandelijkse werkaanbodbericht van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst.

Hoogste stijging sinds 2012

In de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 170.751 jobs, of 7 procent meer dan in de twaalf maanden voordien. Dat is volgens de VDAB het hoogste gecumuleerde stijgingspercentage sinds begin 2012.

Het valt de VDAB op dat de grootste stijgingen de laatste twaalf maanden genoteerd worden in de secundaire sector. De metaalsector en de vervaardiging van machines en toestellen kennen een grote procentuele groei. "Een goed teken is ook dat de sector van transport en logistiek meer werknemers blijft zoeken", luidt het. En ook de bouw kent een toename. (Belga/NS)

De VDAB heeft in september 17.701 vacatures binnengekregen in het normaal circuit, dus zonder de uitzendopdrachten. Dat zijn er 20 procent meer dan in september vorig jaar. Dat staat in het maandelijkse werkaanbodbericht van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst.In de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 170.751 jobs, of 7 procent meer dan in de twaalf maanden voordien. Dat is volgens de VDAB het hoogste gecumuleerde stijgingspercentage sinds begin 2012. Het valt de VDAB op dat de grootste stijgingen de laatste twaalf maanden genoteerd worden in de secundaire sector. De metaalsector en de vervaardiging van machines en toestellen kennen een grote procentuele groei. "Een goed teken is ook dat de sector van transport en logistiek meer werknemers blijft zoeken", luidt het. En ook de bouw kent een toename. (Belga/NS)