Marc Coucke zal met zijn investeringsfonds Alychlo 2 miljoen euro investeren in Embracelet, een slim horloge voor senioren. Uest nv, het bedrijf achter Embracelet, haalt 4,5 miljoen euro op waardoor de Belgische start-up wordt gewaardeerd op 6 miljoen euro. Naast Coucke, die met deze investering aandeelhouder wordt van het bedrijf, zijn er nog 38 andere investeerders, waaronder het investeringsfonds van Imec (Fidimec). Dat maakt Uest nv vrijdag bekend in een persbericht.

Het slimme horloge, dat senioren moet helpen om zelfstandiger te zijn en langer thuis te wonen, is verkrijgbaar vanaf de zomer. Het initiatief van zeventien ondernemers werd eind maart gelanceerd. Het opgehaalde kapitaal dient om de internationale ambities waar te maken, laat het bedrijf weten.

Marc Coucke zal met zijn investeringsfonds Alychlo 2 miljoen euro investeren in Embracelet, een slim horloge voor senioren. Uest nv, het bedrijf achter Embracelet, haalt 4,5 miljoen euro op waardoor de Belgische start-up wordt gewaardeerd op 6 miljoen euro. Naast Coucke, die met deze investering aandeelhouder wordt van het bedrijf, zijn er nog 38 andere investeerders, waaronder het investeringsfonds van Imec (Fidimec). Dat maakt Uest nv vrijdag bekend in een persbericht. Het slimme horloge, dat senioren moet helpen om zelfstandiger te zijn en langer thuis te wonen, is verkrijgbaar vanaf de zomer. Het initiatief van zeventien ondernemers werd eind maart gelanceerd. Het opgehaalde kapitaal dient om de internationale ambities waar te maken, laat het bedrijf weten.