Zwembad met green

KUNSTGREEN Leuk bij het aperitief. © GF

Iedereen die iets met golf heeft, droomt van een green in zijn tuin. De Belgische onderneming Quick Golf Company kan dat waarmaken, op maat, met kunstgras van de nieuwste generatie. “Dankzij zeer geavanceerde materialen zoals polyethyleen, polyamide, polypropyleen en nylon voelt het gazon aan als een traditionele green”, zegt Quentin de Valensart, de bedenker van het concept. Hij was vroeger zelf profspeler.

Zijn concept slaat aan. De Valensart: “We krijgen er almaar meer klanten bij. Hotel Martin’s Château du Lac aan het meer van Genval was een van de eerste klanten. We werken ook samen met bedrijven, vooral voor evenementen. Daarnaast hebben we het volledige indoorcentrum van de Golf de Hulencourt van Jérôme Theunis ingericht. Maar onze grootste markt zijn particulieren.”

Een green in de tuin, op het terras of in de werkkamer vergt weinig werk. “Een klassiek golfgazon heeft professioneel onderhoud nodig”, zegt Quentin de Valensart. “Dagelijks. Het gras heeft ook zon nodig en je kunt de green niet gebruiken tijdens de winter. Daar moet je met kunstgras geen rekening mee houden.”

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan: ongeveer 150 euro voor een vierkante meter. De factuur kan dus oplopen voor een green van honderd vierkante meter. “Om een green met kunstgras aan te leggen, heb je een stevige ondergrond nodig. In het ideale geval een combinatie van zand en cement. Je laat dat het beste plaatsen door specialisten.”

Voor een wat bescheidener budget van 20 à 50 euro per vierkante meter is het ook mogelijk thuis een golftapijt te installeren. Dat is leuk om te trainen op de putting. Het tapijt is gemaakt van zeer professioneel materiaal. “Thomas Pieters heeft me een plan gevraagd om een puttinggreen in zijn salon te installeren, met verschillende balsnelheden. Dankzij onze architecten kunnen we alles op maat leveren: de densiteit van het tapijt, de hoogte, de kleur.”

Er zijn ook ludieke versies, zoals een green in de vorm van een eilandje dat in het zwembad drijft. Een hit de voorbije zomer, want het is leuk bij het aperitief wat te oefenen. “Puristen vinden dat de baltoets niet dezelfde is als op klassiek gras”, zegt De Valensart. “De pitch van de bal is anders. Maar kunstgras biedt wel heel wat mogelijkheden voor beginnende spelers, scholen en after works. Mijn droom? Een indoortrainingcentrum zoals Topgolf in Las Vegas.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content