Zuid-Afrikaans toptalent

De Zuid-Afrikaanse pianist Kristian Bezuidenhout heeft een band met België, want op de internationale pianofortecompetitie van het Musica Antiqua-festival (nu MAfestival) won hij in 2001 zowel de eerste als de publieksprijs. Sindsdien speelde de pianofortespeler, klavecinist en pianist samen met vooraanstaande orkesten, zoals het Freiburger Barockorchester (waar hij ook artistiek directeur was), het Orchestre des Champs Elysées en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Op 1 december speelt Bezuidenhout in BOZAR in Brussel een kamermuziekprogramma rond Robert Schumann en Johannes Brahms. Op 8 december komt hij naar deSingel in Antwerpen voor een bijzonder concert naar aanleiding van het Beethovenjaar 2020. Jan Caeyers, die de officiële Beethoven-biografie schreef, reconstrueert met zijn orkest Le Concert Olympique de eerste keizerlijke Akademie in het Weense Burgtheater op 2 april 1800. Bezuidenhout speelt mee in Beethovens Eerste pianoconcerto en de sonate Pathétique. In dat concert van drieënhalf uur zijn ook Beethovens Eerste symfonie, zijn Septet en werk van Haydn en Mozart te horen.

Kristian Bezuidenhout, op 1 december in BOZAR in Brussel, op 8 december met Le Concert Olympique in deSingel in Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content