Barbarie: Van Breestraat 4, 2018 Antwerpen. 03-232 81 98. Oud herenhuis in het hart van Antwerpen. Achter de woning bevindt zich een intieme binnentuin, waar bij mooi weer 's avonds de kaarsjes branden. XXX
...

Barbarie: Van Breestraat 4, 2018 Antwerpen. 03-232 81 98. Oud herenhuis in het hart van Antwerpen. Achter de woning bevindt zich een intieme binnentuin, waar bij mooi weer 's avonds de kaarsjes branden. XXX Barrier: Grote Baan 9, 3530 Houthalen. 011-52 55 25. Ruim en comfortabel restaurant, met een oranjerie die aan de achterkant uitkijkt op een koninklijk terras en een landschapstuin. Eigenaar en chef-kok Rik Vandersanden brengt een transparante productkeuken. XXXX Bellefleur: Antwerpsesteenweg 253, 2950 Kapellen. 03-664 67 19. Binnen is buiten en buiten is binnen in de Bellefleur. Jan Buytaert blijft onbetwist meedraaien aan de gastronomische top van groot-Antwerpen. XXXX Eau Vive: Route de Floreffe 37, 5170 Arbre. 081-41 11 51. Koket ingerichte watermolen met elegante veranda en dito terras in de buurt van een waterval. De gepersonaliseerde gerechten van Pierre Resimont zijn actueel verfijnd. XXXX Euterpia: Generaal Capiaumontstraat 2, 2600 Berchem. 03-235 02 02. Ondergebracht in een majestueuze art-nouveauwoning vlakbij de unieke Cogels-Osylei. Achter het bijna honderd jaar oude huis van de muze is een glazen uitbouw met terras, die beide uitgeven op een grote, romantische tuin. XXXX Figaro: Mombeekdreef 38, 3500 Hasselt. 011-27 25 56. Eigenaar en chef-kok Jacques Collemont bouwde en verbouwde zijn sneeuwwitte Figaro uit tot een elegant complex met feestzalen rond een patio. In het verlengde van de eetzaal ligt een riant terras, dat uitgeeft op een goed onderhouden siertuin met vijver en door buxus omlijnde bloemenperken. XXXX Hof Van Cleve: Riemegemstraat 1, 9770 Kruishoutem. 09-383 58 48. De inventieve en hoogst verfijnde verwenkeuken van Peter Goossens wordt op zonnige dagen ook geserveerd op het terras met teakmeubilair en weids uitzicht over de omgeving. XXXXX Hostellerie Lafarque: Chemin des Douys 20, 4860 Pepinster. 087-46 06 51. Gelegen in de mooie vallei van de Vesdre. Het hotel-restaurant is ondergebracht in een gerenoveerde villa uit 1920. Het riante terras geeft uit op een mooie siertuin. XXXX Hostellerie St. Roch: Rue du Parc, Vallée de l'Ourthe, 4180 Comblain-la-Tour. 04-369 13 33. Zorgeloos op niveau tafelen in een sfeervolle en elegante familiehostellerie. Het terras geeft uit op de Ourthe. XXXX Kasteel St. Paul: Lagendal 1, 3560 Lummen. 013-52 18 09. Zomers tafelen op het plein tussen het koetshuis en het aristocratische kasteel. De vijver en de omliggende bossen zorgen voor afkoeling. XXXX 't Oud Konijntje: Bosstraat 53, 8790 Waregem. 056-60 19 37. Familiebedrijf dat wijd en zijd bekendstaat om zijn feestelijke klassieke keuken. Elegant beschut tuinterras. XXXXX De Pastorie: Plaats 2, 2460 Lichtaart. 014-55 77 86. Knus ingerichte pastoorswoning met terras dat uitgeeft op een siertuin. Carl Wens is vastbesloten om door te stoten naar de top. XXXX Shamrock: Ommegangstraat 148, 9681 Maarkedal. 055-21 55 29. Verscholen tussen het weelderige groen van een uitzonderlijke siertuin bevindt zich een 'manor' in tudorstijl. Landschapsarchitect Jacques Wirtz ontwierp een prachtige aangepaste Engelse tuin. Eigenaar Claude De Beyter staat zelf aan het fornuis en brengt een geactualiseerde Franse feestkeuken met zuiderse en exotische parfums. XXXX De Snip: Schrijbergstraat 129, 9250 Waasmunster. 03-772 20 81. De keuken van Karel De Wolf is vooral bekend voor wildbereidingen. De chef kan echter ook creatief zijn met zomerse ingrediënten, zoals asperges en andere primeurgroenten. Rond de villa bevindt zich een weelderige tuin met terras aan het water. XXXX Pieter van Doveren [{ssquf}]