ZOET VOOR YANKEES

Als u pruimblauwe suikerbonen eet in de VS, dan stijgt de omzet van Emmy’s Candy From Belgium. De Belgische deelnemers aan de Olympische Spelen vinden in Atlanta een lokale supportersgroep. Emmy Verheecke van Emmy’s Candy is een loods op deze rivier van sympathie. Opvallend veel zakenlui uit België wonen en werken in Georgia (zie Trends, 20 juni ’96). Atlanta is het ankerpunt van 58 Belgische ondernemingen. 45 % van de Belgische investeringen in de VS vallen onder de jurisdictie van Lothar Versyck, consul-generaal in de hoofdstad van Georgia. In de jaren ’70 was oud-president Jimmy Carter gouverneur van Georgia. Carter werd gesponsord door Ann Cox Chambers, een van de rijkste vrouwen van de VS en uitgever van de Atlanta Constitution (350.000 exemplaren). Ann Cox Chambers werd VS-ambassadeur in Brussel en lokte Belgische investeringen naar Georgia.

De Belgen in Georgia zijn maanden in de weer geweest om hun atleten een thuisgevoelen te bezorgen. Emmy Verheecke organiseerde in de lente een fundraising dinner met Eddy baron Merckx in Atlanta. Zij is de echtgenote van Dany Claeys, president van Barco America (zie Trends, 18 juli ’96). Samen vormden ze een man-en-vrouw-team voor Barco. Na de promotie van Dany Claeys tot president Emmy Verheecke was comptroller ontstond een mogelijk belangenconflict. Emmy Verheecke startte een eigen bedrijf, Emmy’s Candy From Belgium, een importeur van Belgische zoetwaren in de VS. Zij weet van aanpakken, werd geboren in Zaïre, is burgerlijk ingenieur en oud-zwemkampioen.

Emmy’s Candy verkoopt suikerbonen aan de Amerikanen. De lekkernij wordt gemaakt door het Antwerpse Pels, een zoetwarenbedrijf van een oom. Emmy Verheecke : “Dat is een ongelooflijke troef. Suikerbonen zijn een zeldzaamheid in de Verenigde Staten. De eisen die de klanten stellen ik denk aan de kleuren en de kleine reeksen vandaag, maken het noodzakelijk dat je werkt met een soepele leverancier.”

Op de doosjes van Emmy’s Candy zit een gebruiksaanwijzing voor het verorberen van de (harde) bonen. The new candy with instructions. Emmy Verheecke spitst haar marketing toe op de geschenken- en incentive-beurzen. De suikerbonen passen perfect in geschenkenmanden en zijn voor Amerikanen exotisch. Emmy’s Candy biedt vijftig verschillende kleuren aan. De VS tellen een duizendtal producenten van geschenkenpakketten.

Emmy Verheecke en Dany Claeys wonen in Kennesaw, ten noorden van Atlanta. Emmy’s Candy opereert vanuit een lakeside condo van het echtpaar in North Caroline : “Dat is een autorit van vier uur, een peulschil in de VS.” In het drukke seizoen rond Kerstmis vullen tien dames de doosjes van Emmy’s Candy.

EMMY VERHEECKE (EMMY’S CANDY FROM BELGIUM) Zoetwaren met gebruiksaanwijzing voor Amerikanen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content