Zeven

Colin Montgomerie domineert al zeven jaar het Europese golfcircuit, deed voor de zevende maal mee aan de Ryder Cup en won dit jaar de Volvo Ranking… voor de zevende keer.

De Schot Colin MontgomerieMonty – heeft het mooiste seizoen uit zijn carrière achter de rug. Voor de zevende opeenvolgende keer won hij de Volvo Ranking en hij sleepte het meeste prijzengeld in de wacht.

In 1993, toen hij voor de eerste keer de titel op de Europese Tour behaalde, sloot hij het seizoen af met bijna 1,2 miljoen euro. Dit jaar bedraagt zijn golfinkomen liefst 2 miljoen euro. Bovendien heeft hij het voorbije seizoen de meeste toernooien gewonnen (5) en brak hij bijna zijn eigen record voor het slaggemiddelde: 69, 59 (in 1997 was dat 69, 37).

Colin heeft zich nu op de aanleg van golfterreinen gestort. Hij is zeker multimiljonair, maar laat zich af en toe toch gewillig fotograferen met zijn vrouw Eimear en hun drie kinderen, als hij er maar genoeg geld voor krijgt!

Veel golfliefhebbers begrijpen niet dat Montgomerie in Europa zo sterk staat, terwijl hij in de Verenigde Staten nog niets heeft gewonnen. Zijn speciale swing verliest blijkbaar zijn effect aan de andere kant van de oceaan; hij heeft dan ook besloten om in 2000 maar zes toernooien te spelen in de VS. Toch is de houding van het Amerikaanse publiek na de Ryder Cup helemaal veranderd. Monty heeft namelijk massa’s sympathiebetuigingen ontvangen… en niet alleen uit Europa! Het Amerikaanse publiek beseft opeens dat hij in het enkelspel tegen wijlen Payne Stewart speelde… en dat Stewart het altijd voor de Schot opnam.

Toegegeven, Sergio García was natuurlijk de grote openbaring van de Cup, maar Montgomerie was dé leider van het team: dat was al duidelijk voor de wedstrijd begon. En hoe kon het ook anders? Hij domineert al zeven jaar het Europese golfcircuit en deed voor de zevende keer mee aan de Ryder Cup. Het is wel duidelijk dat Monty de plaats van Seve Ballesteros op de Ryder Cup heeft ingenomen én de harten van de Britten heeft veroverd door de falende Nick Faldo gewoonweg aan de kant te schuiven.

Deze Brit heeft nu wel andere katten te geselen. Faldo is immers volop bezig met de uitbreiding van zijn economische activiteiten in Azië; na zijn bijdrage in de aanleg van enkele golfterreinen in China, Vietnam en Thailand, heeft hij in de Chinese Volksrepubliek opnieuw een parcours van achttien holes ingehuldigd: de Stadium Course in Shenzhen. Faldo liet de laatste vijf holes op een klein heuveltje in de vallei aanleggen, waardoor de toeschouwers niets van het golfspektakel hoeven te missen.

john baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content